Yemen’in güneybatısındaki Taiz’de hükümet güçleri, halk direniş güçlerinin desteğiyle farklı cephelerde saldırılar düzenledi. Operasyonun amacı, İran destekli Husilerin kontrolündeki bölgeleri geri almak olarak açıklandı.
BEŞ BÖLGEDE SALDIRI DÜZENLENDİ
Yemen ordusuna bağlı Taiz Askerî Ekseni, operasyonun ilk gününde Erbain, El-Akrud, El-Anin, Cebel Habşi ve El-Kedha cephesi çevresindeki El-Birin bölgelerinde beş saldırı gerçekleştirildiğini bildirdi.
Açıklamada, yaklaşık 100 Husinin öldürüldüğü ve 150 kişinin yaralandığı belirtildi. Beş İHA’nın düşürüldüğü, altı askerî aracın imha edildiği veya kullanılamaz hâle getirildiği ve bir tankın vurulduğu da kaydedildi.
KOALİSYONDAN 100 SAVAŞ UÇAĞIYLA DESTEK
Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu, operasyona 100 savaş uçağıyla destek verdiğini açıkladı. Koalisyon Sözcüsü Tuğgeneral Turki el-Maliki, operasyonun başlangıcından bu yana 324 “yüksek değerli” hedefin imha edildiğini bildirdi.
Koalisyon, Yemen Silahlı Kuvvetlerinin kara faaliyetlerine kesintisiz hava desteği sağlandığını ve Babulmendeb Boğazı’na hava koruması verildiğini de duyurdu.
BABULMENDEB’DE KONTROL AÇIKLAMALARI ÇELİŞİYOR
Hükümet yanlısı güçler, Babulmendeb çevresindeki Zubab ilçesi ile bazı stratejik noktaların kontrolünü ele geçirdiklerini açıkladı. Husiler ise bu kazanımları reddederek çatışmaların sürdüğünü savundu.
Husilerin Askerî Sözcüsü Yahya Seri de Riyad’daki Kral Halid Havalimanı’nı vurduklarını ve hava trafiğinin aksadığını öne sürdü. Havalimanına yönelik saldırı ve etkilerine ilişkin iddia, paylaşılan bilgilerde bağımsız olarak doğrulanmış değil.