ABD Başkanı Donald Trump, İsrail'deki genel seçimler öncesinde Netanyahu'ya desteğini yineledi. İsrailli seçmenlere doğrudan seslenen Trump, Netanyahu'ya oy verilmesi çağrısında bulundu.
ABD Başkanı Donald Trump, 27 Ekim Salı günü sandık başına gidecek İsrailli seçmenlere yönelik yeni bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya verdiği desteği bir kez daha duyurdu.
Netanyahu'nun görevini sürdürmesini istediğini belirten Trump, İsrailli seçmenlerden mevcut başbakanı desteklemelerini talep etti.
TRUMP'TAN NETANYAHU'YA AÇIK SEÇİM DESTEĞİ
Trump, sosyal medya paylaşımında Netanyahu'nun başbakanlık performansını överek kendisini "iyi bir başbakan" olarak nitelendirdi.
İsrail'deki seçimlere bir gün kala yapılan açıklamada Trump, Netanyahu'nun yeniden göreve gelmesini istediğini açıkça ortaya koydu.
İSRAİLLİ SEÇMENLERE DOĞRUDAN SESLENDİ
ABD Başkanı, 27 Ekim'de oy kullanacak İsrailli seçmenlere yönelik mesajında şu ifadeleri kullandı:
"Sandık başına gittiğinizde lütfen Bibi'nin olağanüstü bir savaşçı başbakan olduğunu unutmayın. Başbakan olarak Bibi Netanyahu'ya oy verin, başlattığımız işi tamamlamalıyız."
Trump'ın açıklaması, İsrail'deki seçimler öncesinde Netanyahu'ya verdiği desteğin devam ettiğini gösterdi.
JD VANCE'DEN FARKLI AÇIKLAMA
Trump, önceki hafta yaptığı değerlendirmede de Netanyahu'yu desteklediğini ve arkasında durduğunu açıklamıştı.
ABD Başkan Yardımcısı JD Vance ise İsrail seçimlerine ilişkin farklı bir yaklaşım sergilemişti. Vance, seçim sürecine karışmayı düşünmediğini ve Netanyahu lehine bir destek açıklaması yapma planının bulunmadığını ifade etmişti.
Trump'ın son paylaşımıyla birlikte ABD Başkanı ile yardımcısının İsrail seçimlerine yönelik açıklamaları arasındaki farklılık yeniden gündeme geldi.