Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Trump’tan İran için MOAB açıklaması: Yeni saldırı sinyali

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik olası yeni saldırılar hakkında konuştu. Trump, nükleer silah kullanmayacağını belirtirken MOAB seçeneğinin gündemde olduğunu söyledi.

DÜNYA 16.10.2026 21:54 Meryem Velieceoğlu Okuma Süresi: 2 dk
Trump’tan İran için MOAB açıklaması: Yeni saldırı sinyali
Paylaş:
N

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın nükleer programıyla bağlantılı hedeflere yönelik olası yeni saldırılar hakkında konuştu. Trump, nükleer silah kullanmayacağını belirtirken, “bütün bombaların anası” olarak bilinen MOAB’ın İran’da kullanılabileceği ihtimalini dışlamadı.

Trump’ın sözleri bazı haberlerde “İran’a mini nükleer bomba atabilirim” şeklinde aktarılırken, ABD Başkanı MOAB’ın nükleer bir silah olmadığını özellikle vurguladı. CNN’in yayımladığı konuşma dökümünde Trump, bombayı “küçük bir nükleer bomba gibi” nitelendirdikten sonra bunun nükleer olmadığını açıkça söyledi.

“NÜKLEER SİLAH KULLANMAM”

Trump, İran’a karşı nükleer silah kullanılıp kullanılmayacağına ilişkin soruya, “Nükleer kullanmam. Buna ihtiyacımız yok” yanıtını verdi.

ABD Başkanı, MOAB için ise “Bütün bombaların anası nükleer değil. Hiç nükleer değil. Bu sadece son derece büyük bir bomba” ifadelerini kullandı.

İRAN’DAKİ HEDEF İÇİN YENİ SALDIRI SİNYALİ

Trump, İran’ın nükleer programıyla bağlantılı olduğu belirtilen ve dağın altında bulunan bir tesisi de gündeme getirdi.

Söz konusu hedefe yönelik saldırı seçeneğini değerlendirdiklerini belirten Trump, ABD’nin İran’ın nükleer silah edinmesini engellemek istediğini söyledi. Ancak MOAB’ın kullanımına ilişkin nihai bir karar verildiğini açıklamadı.

MOAB İÇİN PLANLAR HAZIRLANDI

ABD basınında yer alan haberlere göre Beyaz Saray ve Pentagon, Trump’ın talimat vermesi halinde İran’daki askeri ve nükleer hedeflere karşı MOAB kullanılmasını içeren seçenekler hazırladı.

Yaklaşık 10 ton ağırlığındaki GBU-43/B MOAB, nükleer olmayan yüksek tahrip gücüne sahip bir bomba olarak biliniyor.

BEYAZ SARAY SÖZCÜSÜ 5 GÜN SONRA GÖREVDEN AYRILDI

Öte yandan Beyaz Saray’da da dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Katie Zacharia’nın Beyaz Saray Basın Sözcülüğü görevinden yalnızca birkaç gün sonra ayrıldığı bildirildi.

New York Times’ın aktardığı bilgilere göre Zacharia beş gün sonra görevden alındı. Trump ise Zacharia ile konuştuğunu ve görevini yeniden değerlendirmesini istediğini söyledi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
CHP'den bir istifa daha!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
CHP'den bir istifa daha!
WhatsApp
İhbar Hattı