Donald Trump, İran tarafından ABD savaş uçaklarının düşürülmesine ilişkin ilk açıklamasını yaptı. Trump, yaşananların İran ile yürütülen müzakereleri etkilemeyeceğini vurguladı.
“BU SAVAŞ” MESAJI
NBC News’e konuşan Trump, gelişmelerin ardından sürecin diplomatik boyutuna ilişkin soruya, “Hayır, hiç de değil… Bu savaş” yanıtını verdi. Trump, arama kurtarma operasyonlarına dair detay paylaşmaktan kaçınarak sürecin hassas olduğunu belirtti.
İKİ ABD UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ
İran’ın, ABD’ye ait bir F-15E savaş uçağını düşürdüğü açıklandı. Aynı saatlerde ABD Hava Kuvvetleri’ne ait A-10 tipi saldırı uçağının da Basra Körfezi bölgesinde düştüğü bildirildi.
DİPLOMASİ MESAJI DEVAM EDİYOR
Trump, askeri gerilime rağmen İran ile yürütülen diplomatik sürecin devam edeceğini vurguladı. Açıklama, bölgede tansiyonun yüksek seyrini koruduğu bir dönemde geldi.