Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Trump’tan Hürmüz Boğazı mesajı: “Kontrolü ele geçiriyoruz”

ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı’nda deniz güvenliğini sağladıklarını savunarak İran’ın askeri kapasitesinin büyük ölçüde zayıflatıldığını söyledi.

DÜNYA 01.09.2026 00:35 Nahibe Demirel 78 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Trump’tan Hürmüz Boğazı mesajı: “Kontrolü ele geçiriyoruz”
Paylaş:
N

ABD Başkanı Donald Trump, Oval Ofis’te gazetecilere yaptığı açıklamada Hürmüz Boğazı’ndaki deniz trafiğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Trump, ABD Donanması’nın desteğiyle boğazdan gecede ortalama 30 geminin geçtiğini savunarak petrol sevkiyatının sürdüğünü ve bunun fiyatlar üzerinde etkili olduğunu söyledi.

HÜRMÜZ BOĞAZI’NDA DENİZ TRAFİĞİ VURGUSU

Trump, Hürmüz Boğazı’nın “son derece iyi durumda” tutulduğunu belirterek kontrolün büyük ölçüde sağlandığını öne sürdü. ABD Donanması’nın refakatiyle çok sayıda geminin geçiş yaptığını söyleyen Trump, yüksek miktarda petrol sevkiyatının devam etmesinin enerji fiyatlarının beklenen seviyelere çıkmamasında etkili olduğunu savundu.

İRAN’IN ASKERİ KAPASİTESİNİ HEDEF ALDI

İran’ı “başarısız bir ülke” olarak nitelendiren Trump, ülkenin ekonomik ve askeri durumuna ilişkin sert ifadeler kullandı. İran’ın donanmasının ve hava kuvvetlerinin büyük ölçüde etkisiz hale geldiğini öne süren Trump, gözetleme kapasitesinin de ciddi ölçüde kaybedildiğini savundu.

“LİDERLERİNİN KİM OLDUĞUNU BİLDİKLERİNİ SANMIYORUM”

Trump, İran’daki yönetim yapısına da değinerek ülke liderliğinin belirsiz olduğunu söyledi. İran’a yönelik askeri seçeneğin tamamen ortadan kalkmadığı mesajını veren Trump, “Ne olacağını göreceğiz” ifadesini kullandı.

 
 
 
HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
İBB’den 20 bin öğrenciye destek: Her ay 2 bin 500 TL verilecek
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İBB’den 20 bin öğrenciye destek: Her ay 2 bin 500 TL verilecek
WhatsApp
İhbar Hattı