Rusya'daki Ozon e-ticaret platformuna ait lojistik tesisler Orenburg ve Ufa şehirlerinde insansız hava aracı (İHA) saldırısına maruz kaldı. Şirketten yapılan açıklamada, saldırının gece saatlerinde gerçekleştiği bildirildi. Tesislerdeki tüm çalışanların güvenli bir şekilde tahliye edildiği, ilk belirlemelere göre yaralanma olmadığı kaydedildi.
YANGIN ÇIKMADI
Açıklamada, saldırı sonrası tesislerde yangın çıkmadığı ve Orenburg'daki lojistik merkezinin faaliyetlerine yeniden başladığı belirtildi. Ufa'daki lojistik merkezinde küçük çaplı hasar meydana geldiği, bu nedenle tesisin ayrıntılı inceleme yapılması için geçici olarak kapatıldığı ifade edildi.
UKRAYNA'NIN SALDIRILARI
Ukrayna, son günlerde Rusya merkezli e-ticaret platformları olan Wildberries ve Ozon’un depo ile lojistik tesislerini İHA saldırılarıyla hedef alıyor.