Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Venezuela'da acı bilanço katlanıyor

Venezuela'da 24 Haziran'da meydana gelen 7,2 ve 7,5 büyüklüğündeki iki depremin bilançosu ağırlaşıyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 546'ya ulaştı.

DÜNYA 25.07.2026 10:44 Helin Aygün 68 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Venezuela'da acı bilanço katlanıyor
Paylaş:
N

Venezuela'da 24 Haziran'da art arda meydana gelen iki yıkıcı depremin üzerinden bir ay geçmesine rağmen acı tablo netleşmeye devam ediyor. Ulusal Meclis Başkanı Jorge Rodriguez, hayatını kaybedenlerin sayısının 5 bin 546'ya yükseldiğini duyururken, felaketten etkilenenlerin sayısı 650 bine ulaştı.

ÖLÜ SAYISI ARTTI

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Jorge Rodriguez, sosyal medya hesabından yaptığı son bilgilendirmede rakamların giderek ağırlaştığını gözler önüne serdi. Rodriguez, depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 148 kişi daha artarak 5 bin 546'ya, yaralı sayısının ise 16 bin 740'a çıktığını belirtti.

Bölgede 24 Haziran'dan bu yana tam bin 500 artçı sarsıntı kaydedilirken, enkaz altından ceset çıkarma çalışmaları hâlâ sürüyor. Ulusal basına yansıyan görüntülerde, mahallelerin tamamen enkaz yığınına döndüğü ve kurtarma ekiplerinin zamana karşı yarıştığı görülüyor.

230 BİN ÇOCUK FELAKETTEN ETKİLENDİ

Birleşmiş Milletler verilerine göre, depremlerden doğrudan etkilenen yaklaşık 650 bin kişinin 230 binini çocuklar oluşturuyor. Bu durum, barınma ve temel ihtiyaç krizinin yanı sıra büyük bir insani dramın da yaşandığını ortaya koyuyor.

Sahada 30 bini gönüllü olmak üzere 60 binden fazla personel; arama-kurtarma, enkaz kaldırma ve insani yardım dağıtım faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Bölgedeki altyapının büyük ölçüde çökmesi, yardım ulaştırma çalışmalarını güçleştiriyor.

MADDİ HASAR 19,6 MİLYAR DOLAR

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, 39 saniye arayla meydana gelen depremlerin büyüklüğünü 7,2 ve 7,5 olarak kaydetmişti. Felaketin ekonomik boyutu ise Dünya Bankası Grubu'nun son raporuyla netleşti. Kuruluş, depremlerin yol açtığı doğrudan maddi hasarın 19,6 milyar dolara ulaştığını tahmin ediyor.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ise 26 Haziran'daki ilk değerlendirmesinde bu maliyeti 6,7 milyar dolar olarak hesaplamıştı. Aradan geçen sürede hasar tespit çalışmaları derinleştikçe faturanın katlandığı gözler önüne serildi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Helin Aygün
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Çankaya’da 221 elektrik kesintisi: Birçok mahalle etkilendi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Çankaya’da 221 elektrik kesintisi: Birçok mahalle etkilendi
WhatsApp
İhbar Hattı