İznik Belediyesi tarafından düzenlenen Ekinoks 2025 Fotoğrafçılar Maratonu’nda 724 fotoğraf yarışmaya katıldı. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği iş birliğiyle gerçekleşen organizasyona Türkiye’nin farklı illerinden 210 fotoğrafçı katıldı. Etkinlik, İznik’in tarihi dokusu ve doğal güzelliklerinin profesyonel karelerle tanıtılmasını sağladı.
MANSİYON ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Maratoda ‘Ekinoks’ta Spor’ adlı fotoğrafıyla Tayfun Türker birinci oldu. İkinci sırayı ‘Çinici Kız’ ile Şevki Karaca alırken, ‘Gönül Bağı’ adlı fotoğrafıyla Fatih Güneş üçüncü oldu. Sare Kural’ın ‘Surlar’ ve Nigâr Okcu’nun ‘İznik Gölü’nde Kitesurf’ adlı fotoğrafları ise mansiyon ödülüne layık görüldü. Ayrıca 30 fotoğraf sergileme kategorisinde değerlendirildi.
BAŞKAN USTA’DAN FOTOĞRAFÇILARA TEBRİK
İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, yarışma ile ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerinin ülke çapında tanıtımına katkı sağlandığını belirtti. Usta, "Katılan tüm fotoğrafçıları ve dereceye girenleri tebrik ediyorum" dedi. Etkinlik, İznik’in kültürel ve turistik değerlerini fotoğrafçılar aracılığıyla geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor.
Kaynak: İHA