Pazar günü hızlanan alımların Bitcoin’i pazartesinin erken saatlerinde 86 bin 950 doların hemen altına taşımasının ardından Asya’daki sabah işlemlerinde satışlar etkili oldu. Geri çekilmeye rağmen son 24 saatteki yüzde 1,3’lük kazanç korundu.
BİR HAFTADA İKİNCİ YÜKSELİŞ GİRİŞİMİ DURAKSADI
Bitcoin, eylül sonunda görülen yaklaşık 87 bin 400 dolarlık zirveye 500 dolar kadar yaklaştı. Ancak bir hafta içindeki ikinci yükseliş girişiminde de bu seviyeyi aşamadı.
Geçen çarşamba ABD’de beklentilerin altında gelen enflasyon verisiyle 85 bin 500 dolara çıkan Bitcoin, birkaç saat içinde kazancını geri vermişti.
Haberdeki değerlendirmeye göre 87 bin dolar üzerinde günlük kapanış, alıcıların eylül sonundaki zirveyi aşma gücüne ilişkin ilk işaret olarak izleniyor.
DOGECOİN ÖNE ÇIKTI
CoinDesk verilerine göre DOGE, yüzde 3’ün üzerindeki artışla önde gelen kripto paralar arasında en güçlü yükselişi kaydetti. Fiyatı 10 sentin hemen altında bulunan DOGE’u, yüzde 1 ila yüzde 2 değer kazanan XRP, BNB ve ZEC izledi.
Ether ve HYPE’taki yükseliş yüzde 1’in altında kaldı. SOL ve TRX’te ise belirgin bir değişim görülmedi.
ABD VERİLERİ FAİZ BEKLENTİLERİNİ ETKİLEDİ
Cuma günü açıklanan zayıf ABD istihdam verilerinin Fed’in faiz artırımlarını sürdürmesi yönündeki baskıyı azalttığı aktarıldı. ABD’nin 10 yıllık tahvil getirisinin de 2 baz puan gerileyerek yüzde 5,25’e indiği belirtildi.
Hisse senetlerinde ise alımlar sürdü. Aktarılan verilere göre Nasdaq 100’ün cuma gününü rekorla tamamlamasının ardından MSCI Asya Pasifik endeksi yüzde 1, Japonya’nın Nikkei 225 endeksi yüzde 2,5 yükseldi.
PETROL GERİLERKEN DOLAR GÜÇLENDİ
Suudi Arabistan’ın Asya’ya sattığı referans ham petrolün fiyatını düşürmesiyle Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,7 azalarak yaklaşık 101,50 dolara geriledi.
İspanya’nın erken seçime hazırlandığına ilişkin haberlerin ardından avronun Mayıs 2025’ten bu yana en düşük seviyesine çekildiği aktarıldı. Dolar göstergesi ise yüzde 0,4 yükseldi.