ABD Başkanı Donald Trump, kıyma fiyatlarının düşürülmesi için önemli bir adım attı. Ülkede 90 gün boyunca, 300 bin tona kadar kıyma üretiminde kullanılacak sığır etinin kota dışı gümrük vergisi uygulanmadan ithal edilmesine izin verileceğini duyurdu.
ANLAŞMA DETAYLARI
Trump, Truth Social hesabından yaptığı açıklamada, çalışan Amerikalı aileler için kıyma fiyatlarını önemli ölçüde indiren bir anlaşmaya vardığını belirtti. Eski yönetim döneminde sığır eti fiyatlarının tarihin en hızlı artışını yaşadığını ve mevcut sığır sürülerinin modern tarihin en düşük seviyesine gerilediğini ifade etti.
PİYASA FİYATLARI ÜZERİNE ETKİ
Başkan Trump, bu sığır etinin mevcut piyasa fiyatlarının yüzde 25 altında satılacağı taahhüdünü de verdi. Anlaşmanın, ABD'deki tüketiciler için fiyatları düşürürken, ülkenin sığır sürülerinin yeniden büyümesine olanak sağlayacağını sözlerine ekledi.