Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Borsa İstanbul'dan Barikat kararı! Sözleşme feshedildi

Borsa İstanbul, Barikat Siber Güvenlik ile sözleşmesini ortaklık yapısındaki değişiklik nedeniyle süresinden önce feshettiğini açıkladı. Sistemlere erişim iddiasını reddetti.

EKONOMİ 30.10.2026 18:18 Meryem Velieceoğlu Okuma Süresi: 2 dk
Borsa İstanbul'dan Barikat kararı! Sözleşme feshedildi
Paylaş:
N

Borsa İstanbul, Tera Holding ile bağlantılı Barikat Siber Güvenlik hakkında gündeme gelen iddiaların ardından açıklama yaptı. Şirketle 2017 yılında başlayan sözleşmenin ortaklık yapısındaki değişiklik nedeniyle süresinden önce feshedildiği bildirildi. Borsa İstanbul, Barikat'ın kurumların bilgilerine veya sistemlerine erişiminin bulunmadığını vurguladı.

BORSA İSTANBUL'DAN BARİKAT AÇIKLAMASI

YENİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale'nin gündeme getirdiği fon iddialarında adı geçen Tera Holding ile bağlantılı Barikat Siber Güvenlik'in, Borsa İstanbul ve bazı kamu kurumlarına güvenlik hizmeti sağladığı yönündeki iddialar üzerine Borsa İstanbul'dan açıklama geldi.

Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Enes Ergun imzasıyla yayımlanan açıklamada, Barikat İnternet Güvenliği Bilişim Ticaret A.Ş. ile yürütülen sözleşme ilişkisinin sona erdirildiği belirtildi.

SÖZLEŞME 2017 YILINDA BAŞLADI

Borsa İstanbul, Barikat ile ticari ilişkinin 2017 yılına dayandığını duyurdu.

Şirketin ortaklık yapısındaki değişikliğin öğrenilmesinin ardından kurum içi fesih işlemlerinin başlatıldığı ve mevcut sözleşmenin süresi dolmadan sonlandırıldığı ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde sosyal medyada ve bazı yayın organlarında Borsa İstanbul Grubumuz hakkında kamuoyuna yansıyan haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması ihtiyacı doğmuştur. Borsa Grubu’nun Barikat İnternet Güvenliği Bilişim Ticaret A.Ş. ile sözleşme ilişkisi 2017 yılında başlamıştır. Bununla birlikte şirketin ortaklık yapısının değiştiğinin öğrenilmesi üzerine, kurum içi fesih süreçleri başlatılmış ve sözleşme süresinden önce sonlandırılmıştır."

SÖZLEŞMENİN KAPSAMI AÇIKLANDI

Borsa İstanbul, Barikat ile yapılan anlaşmanın doğrudan sistem erişimi veya bilgi paylaşımına yönelik olmadığını belirtti.

Sözleşmenin ürün tedarikini kapsadığı ve temin edilen ürünlerin uluslararası alanda kabul gören şirketlere ait olduğu aktarıldı.

Böylece kamuoyunda gündeme gelen siber güvenlik hizmetlerine ilişkin iddialara karşı sözleşmenin niteliği hakkında açıklama yapılmış oldu.

BİLGİ VE SİSTEMLERE ERİŞİM İDDİASINA YANIT

Borsa İstanbul, Barikat'ın kurumların bilgi ve sistemlerine ulaşabildiği yönünde oluşabilecek değerlendirmelere de yanıt verdi.

Genel Müdür Ergun imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Adı geçen şirket ile yapılan sözleşme 'ürün tedarikine' yönelik olup alınan ürünler uluslararası kabul görmüş firmaların ürünleridir. Barikat İnternet Güvenliği Bilişim Ticaret A.Ş tarafından kurumlarımızın herhangi bir bilgisine ya da sistemine ulaşılması hiçbir şekilde söz konusu değildir"

Borsa İstanbul, söz konusu açıklamayla Barikat ile ticari ilişkinin sona erdirildiğini ve şirketin kurumların sistemlerine erişiminin bulunmadığını bildirdi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Kremlin'den Trump çıkışı: "Sözünü yine dinlemediler"
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kremlin'den Trump çıkışı: "Sözünü yine dinlemediler"
WhatsApp
İhbar Hattı