Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da gerçekleştirilen “Ev Sahibi Türkiye” kura töreninde yaptığı açıklamada yeni sosyal konut ve kiralık konut modelini duyurdu. Erdoğan, Türkiye’de ilk kez uygulanacak kiralık sosyal konut sisteminin İstanbul’da hayata geçirileceğini belirtti.
TOKİ İLE KİRALIK KONUT DÖNEMİ BAŞLIYOR
Erdoğan, yeni model kapsamında TOKİ aracılığıyla kiralık sosyal konut sisteminin kurulacağını ifade etti. Uygulamanın ilk etapta 15 bin konutla başlayacağını ve İstanbul’da pilot olarak hayata geçirileceğini açıkladı.
15 BİN KONUTLA İLK ADIM ATILIYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kiralık sosyal konut uygulamasının başlangıç aşamasında 15 bin konutun devreye alınacağını söyledi. Bu modelin dar gelirli vatandaşlar için önemli bir alternatif oluşturacağı vurgulandı.
SATIŞ VE ÖDEME KOŞULLARI AÇIKLANDI
Projeye ilişkin detayları da paylaşan Erdoğan, konutların yüzde 10 peşinat ve 240 aya varan vade imkanıyla satışa sunulacağını belirtti. Aylık taksitlerin ise 7 bin 313 lira ile 11 bin lira arasında değişeceği ifade edildi.
İSTANBUL’DA BAŞLAYAN MODEL TÜRKİYE’YE YAYILACAK
Erdoğan, uygulamanın İstanbul’da başlayacağını ve başarılı olması halinde Türkiye geneline yayılacağını belirterek projenin sosyal konut politikasında yeni bir dönem başlattığını söyledi.