Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Et fiyatlandırmasında yönetmelik değişti

Tarım ve Orman Bakanlığı, sığır karkas etinin pazar fiyatında sıcak ağırlığı esas alan düzenlemeyi yürürlüğe koydu. İlgili işlemler Hayvancılık Genel Müdürlüğüne devredildi.

EKONOMİ 07.11.2026 15:20 Bora Toprak Kasapoğlu Okuma Süresi: 1 dk
Et fiyatlandırmasında yönetmelik değişti
Paylaş:
N

Sığır karkas etinin pazar fiyatının belirlenmesinde kullanılan yöntem değişti. Tarım ve Orman Bakanlığının hazırladığı yeni düzenlemeyle fiyat hesaplamalarında artık soğuk karkas ağırlığı yerine sıcak karkas ağırlığı dikkate alınacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği yürürlüğe girdi. Düzenleme, sığır karkasının sınıflandırılmasına ilişkin uygulamalarda da idari görev değişikliği getiriyor.

Yönetmelik kapsamında daha önce Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün yürüttüğü iş ve işlemler, Hayvancılık Genel Müdürlüğüne devredilecek.

KARKAS ET FİYATINDA YENİ HESAPLAMA

Tarım ve Orman Bakanlığı, sığır karkasının sınıflandırılmasına ilişkin yönetmelikte değişikliğe gitti.

Yeni düzenlemeye göre karkas sığır etinin pazar fiyatı belirlenirken sıcak karkas ağırlığı esas alınacak.

Böylece fiyatlandırmada daha önce kullanılan soğuk ağırlık ölçütü değiştirildi.

YENİ DÜZENLEME YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

"Sığır Karkasının Sınıflandırılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmelik değişikliği, yayımlandığı tarih itibarıyla yürürlüğe girdi.

Düzenleme, karkas etin pazar fiyatının belirlenmesinde esas alınacak ağırlık ölçütünü yeniden tanımlıyor.

YETKİ HAYVANCILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE DEVREDİLDİ

Yönetmelik değişikliğiyle birlikte idari sorumluluklarda da düzenleme yapıldı.

Sığır karkasının sınıflandırılmasına ilişkin iş ve işlemler, daha önce Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyordu.

Yeni düzenlemeyle bu görevler Hayvancılık Genel Müdürlüğüne devredilecek.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Bodrum'da kürek heyecanı başladı!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bodrum'da kürek heyecanı başladı!
WhatsApp
İhbar Hattı