Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Ev ve arsa alacaklar dikkat: 1 Temmuz’da başlıyor

Ticaret Bakanlığı, taşınmaz satışlarında yaşanan dolandırıcılık ve hırsızlık vakalarının önüne geçmek, kayıt dışı işlemleri engellemek için harekete geçti. Yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girecek.

EKONOMİ 19.06.2026 11:14 Helin Aygün 100 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Ev ve arsa alacaklar dikkat: 1 Temmuz’da başlıyor
Paylaş:
N

Ticaret Bakanlığı, emlak sektöründeki en büyük sorunlardan birine köklü bir çözüm getiriyor. Yapılan yönetmelik değişikliğiyle birlikte, taşınmaz satışlarında satış bedelinin nakit, havale veya elektronik fon transferiyle ödenmesi durumunda, para artık güvenli bir sistem üzerinden transfer edilecek. Yeni dönem 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak.

DOLANDIRICILIĞA KARŞI KALKAN

Bakanlık açıklamasına göre, yeni sistemle birlikte taşınmazın mülkiyeti ile satış bedeli eş zamanlı olarak el değiştirecek. Bu sayede taraflar, ödemenin yapılıp yapılmadığı konusundaki tereddütlerden kurtulacak. Yüksek meblağlarda nakit taşımanın doğurduğu hırsızlık riski de ortadan kalkacak. 

BAKANLIK SÜREYİ 3 AYA KADAR UZATABİLECEK

Yeni düzenlemenin uygulanmasına ilişkin teknik çalışmalar, Ticaret Bakanlığı ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü işbirliğinde titizlikle yürütülüyor. Bakanlığa, sistemin kusursuz işlemesi adına gerekmesi halinde uygulama süresini 3 aya kadar uzatma yetkisi de verildi.

KAYIT DIŞILIK SON BULUYOR

Ticaret Bakanlığı, yeni uygulamayla sadece vatandaşların mağduriyetini önlemeyi değil, aynı zamanda emlak sektöründe şeffaflığı ve istikrarı da sağlamayı hedefliyor. Açıklamada, "Vatandaşlarımızın menfaatlerinin korunması ve emlak sektöründe istikrarlı, şeffaf ve dengeli bir piyasanın tesisi için gerekli tüm tedbirler alınmaya devam edilecektir" ifadelerine yer verildi.

 
 
HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Silifke’de Belediyeye operasyon: Mustafa Turgut dahil çok sayıda kişi gözaltına alındı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Silifke’de Belediyeye operasyon: Mustafa Turgut dahil çok sayıda kişi gözaltına alındı
WhatsApp
İhbar Hattı