Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun (MKK) açıkladığı verilere göre, pay senedi piyasasında yatırımcı sayısı geçen hafta dikkat çekici bir artış gösterdi. Özellikle son dönemde hız kazanan halka arzların, borsaya yeni yatırımcı girişini önemli ölçüde desteklediği görüldü.
413 BİN KİŞİLİK ARTIŞ
MKK verilerine göre, 27 Haziran haftasında pay senedi yatırımcı sayısı bir önceki haftaya göre 413 bin 685 kişi artarak 6 milyon 819 bin 248 kişiye ulaştı.
DÜŞÜŞÜN ARDINDAN GÜÇLÜ TOPARLANMA
Bir önceki hafta yatırımcı sayısında 11 bin 854 kişilik sınırlı bir gerileme yaşanırken, halka arzların etkisiyle bu düşüş yerini güçlü bir yükselişe bıraktı.
YATIRIMCI TABANI GENİŞLİYOR
Uzmanlar, son dönemde art arda gerçekleşen halka arzların yerli yatırımcının borsaya ilgisini canlı tuttuğunu belirtirken, önümüzdeki dönemde de yeni halka arzların yatırımcı tabanını genişletmeye devam edeceğini öngörüyor.