İstanbul Ticaret Odası’nın haziran verilerine göre, kentte perakende fiyatı en fazla yükselen ürün kuru soğan oldu. Geçen ay 336 ana ürünün 184’ünde fiyat artışı, 71’inde ise düşüş kaydedildi.
KURU SOĞAN ZAM LİSTESİNİN BAŞINDA
Haziranda fiyatı en çok artan ürün yüzde 46,54 ile kuru soğan oldu. Kuru soğanı yüzde 36,38 ile patlıcan, yüzde 26,57 ile limon ve yüzde 22,20 ile patates takip etti.
MUTFAKTA FİYAT HAREKETLİLİĞİ DİKKAT ÇEKTİ
Gıda ürünlerinin yanı sıra sandalye, telefon ekipmanı, ütü ve makyaj malzemelerinde de fiyat artışı görüldü. İnternet faturası, dijital abonelikler ve temizlik ürünleri de zamlanan kalemler arasında yer aldı.
KİRAZDA SERT DÜŞÜŞ YAŞANDI
Haziranda fiyatı en çok düşen ürün yüzde 57,24 ile kiraz oldu. Domates yüzde 52,88 gerilerken, araç kiralama, kıvırcık, uçak bileti, şeftali, erik ve biber çeşitlerinde de fiyat düşüşü kaydedildi.