Ekrem İmamoğlu hakim karşısında

Yayınlama: 11.04.2025
Düzenleme: 11.04.2025 10:45
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkanlığı görevinden uzaklaştırılan ve tutuklanan Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ile ailesine yönelik tehdit niteliğinde sözler söylediği iddiasıyla yargılanmaya başlandı.

Ekrem İmamoğlu hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesine yönelik tehdit niteliğinde sözler sarf ettiği iddiasıyla açılan davada yargılama başladı.

KAMU GÖREVLİSİNE ALENEN HAKARET

İddianamede İmamoğlu’nun, “kamu görevlisine alenen hakaret, tehdit ve terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçlarından 2 yıl 8 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

İlk duruşma, Marmara Ceza İnfaz Kurumu’ndaki salonda yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra eşi, oğlu, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda kişi katıldı.

 

İmamoğlu’ndan savcıya: ‘Çok şükür sabıkam yok’ dedi.

 

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.