Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

11 Ekim 2026 elektrik üretim ve tüketim verileri açıklandı

Türkiye'de günlük elektrik üretimi 815 bin 905 megavatsaate ulaştı. Tüketim 800 bin 810 megavatsaatte kalırken üretimde en büyük pay ithal kömür santrallerinin oldu.

ENERJİ 12.10.2026 10:27 Dicle Toğal Okuma Süresi: 1 dk
11 Ekim 2026 elektrik üretim ve tüketim verileri açıklandı
Paylaş:
N

Türkiye'nin günlük elektrik üretim ve tüketim verileri açıklandı. Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerine göre dün 815 bin 905 megavatsaat elektrik üretilirken tüketim 800 bin 810 megavatsaat olarak kayıtlara geçti. Böylece günlük elektrik üretimi, tüketimin 15 bin 95 megavatsaat üzerinde gerçekleşti. Saatlik tüketimde günün zirvesi akşam saatlerinde görüldü. En yüksek elektrik tüketimi 20.00'de 39 bin 66 megavatsaate ulaşırken günün en düşük tüketimi 05.00'te 29 bin 748 megavatsaat olarak ölçüldü.

ELEKTRİK ÜRETİMİNDE İTHAL KÖMÜR İLK SIRADA

Türkiye'nin elektrik üretiminde en yüksek pay yüzde 21,4 ile ithal kömür santrallerine ait oldu. İthal kömürü yüzde 19,6 payla barajlı hidroelektrik santralleri izledi. Güneş enerjisi santralleri ise yüzde 15,9'luk üretim payıyla üçüncü sırada yer aldı. Bu dağılımla ithal kömür, barajlı hidroelektrik ve güneş santralleri günlük elektrik üretiminde öne çıkan üç kaynak oldu.

ELEKTRİK İHRACATI İTHALATIN ÜZERİNDE GERÇEKLEŞTİ

Türkiye aynı gün 15 bin 404 megavatsaat elektrik ihraç ederken 358 megavatsaat elektrik ithal etti. Böylece elektrik ihracatı, ithalatın belirgin şekilde üzerinde gerçekleşti.

GÜNLÜK ELEKTRİK VERİLERİ

Üretim: 815 bin 905 megavatsaat
Tüketim: 800 bin 810 megavatsaat
En yüksek saatlik tüketim: 39 bin 66 megavatsaat
En düşük saatlik tüketim: 29 bin 748 megavatsaat
Elektrik ihracatı: 15 bin 404 megavatsaat
Elektrik ithalatı: 358 megavatsaat

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Anadolu’nun kuraklığına karşı yeni buğday çeşitleri geliyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Anadolu’nun kuraklığına karşı yeni buğday çeşitleri geliyor
WhatsApp
İhbar Hattı