Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Ankara’daki maden kazasında 9 kişi gözaltına alındı

Ankara Çayırhan’daki kömür madeninde meydana gelen göçükte 1 işçi hayatını kaybetti, 12 işçi yaralı kurtarıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

ENERJİ 22.08.2026 11:19 Beyza Kum 120 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Ankara’daki maden kazasında 9 kişi gözaltına alındı
Paylaş:
N

Ankara’nın Nallıhan ilçesi Çayırhan Mahallesi ile Beypazarı ilçesi Hırkatepe Mahallesi sınırlarında bulunan Çayırhan Termik Elektrik Üretim ve Madencilik’e ait kömür madeninde göçük meydana geldi.

Saat 18.00 sıralarında yaşanan kazanın ardından bölgeye çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Göçük altında kalan 13 işçiden 12’si yaralı olarak kurtarılırken, Erdi Kahveci’nin cansız bedenine ulaşıldı.

12 İŞÇİ HASTANELERE KALDIRILDI

Göçükten kurtarılan 12 maden işçisi ile olaydan farklı nedenlerle etkilenen 8 kişi, Beypazarı ve Ankara’daki hastanelere sevk edildi.

Tedavileri devam eden yaralılardan 4’ünün sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

SORUŞTURMADA 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Beypazarı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından maden kazasına ilişkin soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında maden sahasında sorumluluğu bulunduğu değerlendirilen 9 şüpheli, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Kazanın meydana geliş nedeni ve varsa ihmallerin belirlenmesi için incelemelerin sürdüğü bildirildi.

HAYATINI KAYBEDEN İŞÇİ TOPRAĞA VERİLECEK

Çayırhan’daki kömür madeninde yaşamını yitiren Erdi Kahveci’nin cenazesinin bugün memleketi Bartın’da toprağa verileceği belirtildi.

Kazayla ilgili adli sürecin devam ettiği öğrenildi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Afyonkarahisar'da yolcu otobüsü devrildi, 22 kişi yaralandı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Afyonkarahisar'da yolcu otobüsü devrildi, 22 kişi yaralandı
WhatsApp
İhbar Hattı