Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Gabar’da petrol üretimi 84 bin varile çıktı

Bakan Bayraktar, “Terörsüz Türkiye” sürecinin Türkiye Yüzyılı’nın en önemli projelerinden biri olduğunu belirterek Gabar’da üretimin 83-84 bin varile ulaştığını söyledi.

ENERJİ 08.09.2026 12:56 Beyza Kum 73 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Gabar’da petrol üretimi 84 bin varile çıktı
Paylaş:
N

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar’da günlük petrol üretiminin 83-84 bin varil seviyesine ulaştığını belirterek, bölgede yürütülen enerji yatırımlarının ekonomik hareketlilik ve istihdama da katkı sağladığını vurguladı.

Çorum’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Bayraktar, Türkiye Yüzyılı vizyonunda savunma sanayisi, gıdada kendi kendine yeterlilik ve enerjide bağımsızlık hedeflerinin öne çıktığını belirtti.

GABAR’DA ÜRETİM 83-84 BİN VARİL SEVİYESİNDE

Bayraktar, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük petrol keşfinin Eylül 2021’de yapıldığını belirterek, bölgede güvenliğin sağlanmasının ardından sismik ve sondaj çalışmalarının hız kazandığını anlattı.

Gabar’da bugün günlük 83-84 bin varil seviyesinde petrol üretildiğini aktaran Bayraktar, küresel enerji krizinin yaşandığı bir dönemde Türkiye’de üretilen her varil petrolün ve her metreküp doğal gazın önemli olduğunu vurguladı.

ŞIRNAK’TA YATIRIM VE İSTİHDAM ARTTI

Şırnak’ta yaklaşık 700 kilometrelik yol yapıldığını ve yüzlerce kuyunun açıldığını belirten Bayraktar, bölgedeki yatırımlar sayesinde binlerce kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Enerji faaliyetlerinin bölgede yeni ekonomik imkanlar oluşturduğunu ifade eden Bayraktar, Gabar’daki gelişmelerin kalkınma ve sosyal refah açısından önemli bir örnek oluşturduğunu kaydetti.

ENERJİ BAĞIMSIZLIĞI ANA HEDEFLER ARASINDA

Bayraktar, Türkiye Yüzyılı vizyonunun temel başlıklarından birinin enerjide bağımsızlık olduğunu belirterek, savunma sanayisi ve gıdada kendi kendine yeterlilik hedefleriyle birlikte bu üç alanın daha güçlü bir Türkiye için belirleyici olduğunun altını çizdi.

Türkiye’nin son 24 yılda önemli yatırımlara imza attığını dile getiren Bayraktar, gelecek dönemde bu kazanımların daha ileri taşınmasının hedeflendiğini ifade etti.

“TERÖRSÜZ TÜRKİYE” MESAJI

Konuşmasında “Terörsüz Türkiye” sürecine de değinen Bayraktar, sürecin Türkiye Yüzyılı vizyonunun önemli başlıklarından biri olduğunu söyledi.

Bayraktar, terörün sona ermesinin yalnızca güvenlik açısından değil, ekonomik kalkınma, istihdam, refah ve sosyal barış açısından da önemli sonuçlar doğuracağını belirtti.

“Terörsüz Türkiye” ile birlikte bölgenin daha farklı bir noktaya ulaşacağına inandığını ifade eden Bayraktar, Gabar’daki yatırımların bu dönüşümün somut örneklerinden biri olduğunu dile getirdi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Avrasya Tüneli’nde günlük araç geçiş rekoru kırıldı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Avrasya Tüneli’nde günlük araç geçiş rekoru kırıldı
WhatsApp
İhbar Hattı