Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

TPAO, Batman ve Siirt'te petrol arama ruhsatlarını iki yıl uzatıyor

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Batman ve Siirt'teki petrol arama ruhsat sürelerinin iki yıl uzatılması için başvuruda bulundu.

ENERJİ 25.08.2026 09:15 Güncelleme: 25.08.2026 09:31 Dicle Toğal 62 okuma Okuma Süresi: 1 dk
TPAO, Batman ve Siirt'te petrol arama ruhsatlarını iki yıl uzatıyor
Paylaş:
N

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), yurt içindeki petrol arama faaliyetlerini devam ettirmek amacıyla Batman ve Siirt’te bulunan bazı sahalar için ruhsat uzatma başvurusunda bulundu.

TPAO’DAN PETROL ARAMA ÇALIŞMALARINA DEVAM KARARI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), TPAO’nun başvurusuna ilişkin ilanı Resmî Gazete’de yayımladı. Buna göre şirket, Batman ve Siirt sınırları içerisinde yer alan belirli sahalardaki petrol arama ruhsatlarının iki yıl daha uzatılması için 20 Ağustos’ta MAPEG’e müracaat etti.

GÜNEYDOĞU’DA ARAMA FAALİYETLERİ SÜRÜYOR

TPAO’nun başvurusu, bölgedeki petrol potansiyelinin araştırılmasına yönelik çalışmaların devam ettirilmesini amaçlıyor. Ruhsat uzatma sürecine ilişkin değerlendirmelerin ilgili mevzuat kapsamında yürütüleceği bildirildi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
TEK-İŞ’ten Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda ağır iddialar: 300 üyemiz istifa ettirildi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
TEK-İŞ’ten Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda ağır iddialar: 300 üyemiz istifa ettirildi
WhatsApp
İhbar Hattı