Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Yavuz Sondaj Gemisi’nden sıfır atık festivali’ne davet

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Mavi Vatan’da görev yapan Yavuz Sondaj Gemisi’nden yapılan çağrıyla vatandaşları 4-7 Haziran’da Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek Sıfır Atık Festivali’ne davet etti.

ENERJİ 31.05.2026 17:09 Selin Ecrin Şibil 54 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Yavuz Sondaj Gemisi’nden sıfır atık festivali’ne davet
Paylaş:
N

Sıfır Atık Vakfı’ndan yapılan açıklamaya göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenecek festivalde çevre bilinci, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji teknolojileri ve Türkiye’nin enerji bağımsızlığı vizyonu ziyaretçilere anlatılacak.

Bakanlığın sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerde, Yavuz Sondaj Gemisi personeli tarafından “Biz Mavi Vatan’da enerjide tam bağımsız Türkiye için çalışırken, sizin rotanız Sıfır Atık Festivali olsun.” mesajı verildi.

“ENERJİDE VERİMLİLİK, GELECEKTE DÖNÜŞÜM”

Sıfır Atık Vakfı Başkanı ve COP31 Yüksek Düzeyli İklim Şampiyonu Samed Ağırbaş, enerji verimliliğinin ekonomik tasarrufun ötesinde çevresel sürdürülebilirlik ve enerji güvenliği açısından stratejik öneme sahip olduğunu belirtti.

Ağırbaş, festival kapsamında gençlere enerji verimliliğinin Türkiye’nin bağımsızlığı açısından taşıdığı önemin anlatılacağını ifade etti.

FATİH SONDAJ GEMİSİ MAKETİ SERGİLENECEK

Festivalde çocuklar ve gençler için enerji verimliliği temalı uygulamalar, yenilenebilir enerji eğitim kitleri, güneş enerjisi deneyim alanları, yapay zeka destekli teknolojiler ve çeşitli interaktif etkinlikler yer alacak.

Etkinlik alanında Fatih Sondaj Gemisi ve Yavuz Sondaj Gemisi’ne ilişkin içerikler, Fatih Sondaj Gemisi’nin maketi, doğal gaz arama faaliyetlerini tanıtan uygulamalar ve enerji altyapısına yönelik interaktif deneyimler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE SIFIR ATIK VURGUSU

Festivalde enerji verimliliği ile sıfır atık yaklaşımının ortak hedeflerine dikkat çekilecek. Daha az enerji tüketen ve kaynaklarını daha verimli kullanan toplumların ekonomik bağımsızlık ve enerji güvenliği açısından daha güçlü olacağı mesajı verilecek.

Etkinlikte ayrıca enerji verimliliği, geri dönüşüm ve kaynak yönetimi konularında farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

 
HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
İran’da Güney Pars sahasında gaz üretimi yeniden başladı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İran’da Güney Pars sahasında gaz üretimi yeniden başladı
WhatsApp
İhbar Hattı