Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çöken ve 2 çocuğun cansız bedenine ulaşılan binada, arama-kurtarma çalışmaları 14. saatine girdi. Ekipler, enkaz altındaki anne ve babaya ulaşmak için çalışmalarını sürdürürken yapılan çalışmalar havadan dronla görüntülendi.
EKİPLER SEFERBER OLDU: 627 PERSONEL GÖREVDE
Olayın ardından AFAD, itfaiye, sağlık ve polis ekipleri bölgeye sevk edildi.Toplam 627 personelin katılımıyla başlatılan arama-kurtarma çalışmaları, büyük bir titizlikle yürütülüyor. Ekipler, bina enkazında termal kameralar ve hassas dinleme cihazlarıyla çalışmalarını sürdürüyor.
İKİ ÇOCUĞUN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Gündüz saatlerinde yapılan çalışmalarda, Bilir ailesinin çocukları Muhammed Emir (12) ve Nisa (14)’nın cansız bedenlerine ulaşıldı. Ekiplerin titiz çalışmaları sonucunda enkazdan çıkarılan çocukların cenazeleri, morga kaldırıldı.
ANNE VE BABAYA ULAŞMAK İÇİN ZAMANLA YARIŞ
Arama-kurtarma ekipleri, 14. saate girilen çalışmalarda aileden baba Levent Bilir (44) ve anne Emine Bilir (37)’e ulaşmak için yoğun çaba harcıyor. Ekipler, enkazın altında yaşam belirtisi olabileceği yönündeki sinyaller üzerine bölgedeki çalışmalarını derinleştirdi.
Kaynak:İHA