anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Erdoğan açıkladı: Tüm memurların ek göstergelerinde 600 puan artış!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada tüm memurların ek göstergelerinde 600 puanlık artışa gidildiğini söyledi.
 Tarih: 06-06-2022 21:03:27
Erdoğan açıkladı: Tüm memurların ek göstergelerinde 600 puan artış!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. 

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantının ardından Erdoğan 3600 ek gösterge için kararı açıkladı. Erdoğan, tüm memurların ek göstergelerinde 600 puanlık artışa gidildiğini söyledi. 

Enflasyon ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Bizim ülkemizde teknik anlamda enflasyon değil fiili bir hayat pahalılığı sorunu vardır" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle: 

"Türkiye artık siyasi ve güvenlik önceliklerini bizzat kendisi tayin eden ve uygulayabilen bağımsız bir ülkedir. 

Sınırötesi harekatlarımızdan, NATO içindeki tartışmalara, ekonomi programımıza kadar idrak noksanlığının emarelerini görmek mümkündür.  Biz ne yaptığımızı niçin yaptığımızı biliyoruz. Milletimiz gönlünü ferah tutsun. Parlak bir gelecek bizleri bekliyor. 2053 vizyonumuzu somut hedeflere dönüştürecek adımları titizlikle yürüyoruz.

"İKLİM KANUNU'NUN HAZIRLIKLARINA BAŞLADIK"
Birileri çevre adına sadece salon toplantıları yapar veya sokakları yıkıp yakarken biz  yeşil bir ülke bırakacak çalışmalar yaptık. 

Hedefimiz Evliya Çelebi'nin bir sincabın Edirne'den Kars'a toprağa basmadan ağaçtan ağaca zıplayarak geçebildiği tasvirini hayata geçirmektir.

Varsın birileri yalanla iftirayla kendin milletin hayallerini baltalamakla uğraşsın. Biz gençlerimizle 2053 vizyonuna gerçekleştirmek için çalışıyoruz. 

Paris İklim Anlaşması'na taraf olurken daha adil bir dünya için, mazlum ve mağdurların haklarını koruyacak perspektifle hareket ettik. 2053 vizyonumuzun merkezine iklim değişikliğiyle mücadele programımızı yerleştirdik. İklim Kanunu'nun hazırlıklarına başladık. Enerjiden güneşten, rüzgara yenilenebilir kaynaklara yatırımları daha da arttırıyoruz.

Temiz ulaşım ağını genişletiyor, demiryolu ve denizyolu taşımacılığını teşvik ediyoruz. Atık yönetiminde sıfır atık seferberliği ile geri kazanım olayını yüzde 60'lara çıkarmayı planlıyoruz. Ormanları genişleterek yeşil koridorları arttırarak tabiat temelli çözümlerle karbon dengesini sağlıyoruz.

"ENFLASYON SORUNU YOK, HAYAT PAHALILIĞI SORUNU VAR"
Ekonomideki programımızın esasını hattı müdahafa yoktur sattı müdafaa stratejisi oluşturmaktadır. Enflasyon bir sorun mudur? Evet sorundur ama Türkiye'nin asıl sorunu bu başlık mıdır? Teşhis yanlış konulunca tedaviye yanıt vermez. 

Biz tercihlerimizi faizleri yükselt baskısıyla elleri ovuşturanlarla değil, istihdamı sürdüren milyonlardan yana kullandık. 

136 ülkenin merkez bankası enflasyon altında faiz programları uyguluyor. 

Ülkemizde teknik olarak enflasyon değil hayat pahalılığı sorunu var. 

19 yıldır üzerinde hassasiyetler çalıştığımız konu bütçe disiplinidir. 

Fiyat artışları normal şartlarda ya üretim azlığı ya da talep fazlalığı sebebiyle ortaya çıkar. Talep kaynaklı bir fiyat artışından söz edilemez. Üretim tarafından da üstesinden gelinemeyecek bir durumla karşı karşıya değiliz. 

Sorunun bir kısmında vatandaşlarımızın tasarruflarını döviz yapması vardır. Bu yüzden kru korumalı mevduat gibi taasrruflarını kendi paramıza kaydıracak alternatifler sunuyoruz. 

Ülkemize döviz girişini sağlayavak yeni yöntemler geliştiriyoruz.

Bu iktidar faizi artırmyacaktır. Biz faizi düşürmeyece devam edeceğiz. 

Kriz tellalarının dört dündüğün bir yerde piyasanın bu kadar canlı işlemesi amacın ortalık karıştırmak olduğu görülmektedir. 

3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI
Tüm kamu görevlilerine verdiğimiz sözü tutuyoruz. Temmuz ayında enflasyon farkı ile ücretleri biraz daha rahatlatacağız. 

Şartlarımızı zorlama pahasına kamu çalışanları lehine tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık artışa gitmeye karar verdik. 

5,3 milyon kamu görevlisi yılbaşından itibaren düzenlemeden yararlanacak. 

Genel müdür yardımcılarının ek göstergeleri 3 bin 600'den 4 bin 400'e, şube müdürü, ilçe müdürü seviyesindeki yöneticilerin 2 bin 200'den 3 bine çıkacak."

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI