Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı namazını Rize’nin Güneysu ilçesinde kıldıktan sonra yaptığı açıklamalarda İslam dünyasına birlik çağrısı yaparken, Orta Doğu’daki gelişmelere ve Gazze’de yaşananlara sert tepki gösterdi.
ERDOĞAN RİZE’DE BAYRAM NAMAZINI KILDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, memleketi Rize’nin Güneysu ilçesinde Güneysu Merkez Camisi’nde bayram namazını eda etti. Vatandaşlarla birlikte saf tutan Erdoğan, namazın ardından cemaate hitap etti.
“İSLAM DÜNYASI ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR”
Konuşmasında İslam dünyasının içinde bulunduğu zorluklara dikkat çeken Erdoğan, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Müslümanların dayanışma içinde olması gerektiğini belirtti.
ERDOĞAN’DAN İSRAİL’E SERT TEPKİ
Orta Doğu’daki çatışmalara değinen Erdoğan, İsrail’in saldırılarına ilişkin sert ifadeler kullandı. Çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini hatırlatan Erdoğan, bu sürecin karşılıksız kalmayacağını dile getirdi.
Bayramların kardeşlik ve dayanışma duygularını pekiştirdiğini ifade eden Erdoğan, İslam dünyasının birlik içinde hareket etmesinin önemine işaret etti.
VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞTI
Namazın ardından cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaşan Erdoğan, çocuklara bayram harçlığı ve oyuncak dağıttı, vatandaşlara simit ikramında bulundu. Bayram namazına Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran ve çok sayıda protokol üyesi de katıldı.