New York Belediye Başkanı Eric Adams, Kudüs’e gerçekleştirdiği resmi ziyarette İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir araya geldi. Adams, görüşmede “New York’taki ve dünya genelindeki Yahudi topluluklarını koruma konusundaki ortak kararlılığı” ele aldıklarını açıkladı.
AĞLAMA DUVARI’NDA DUA ETTİ
Görev süresi 2025’te sona erecek olan Adams, ziyaretine Ağlama Duvarı’nda dua ederek başladı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kudüs’te, binlerce yıllık inancın sembolü olan Ağlama Duvarı önünde dua ettim. Benden önce burada dua eden tüm inanç sahiplerinin duasına katıldım” ifadelerini kullandı.
“KUDÜS İLE YAHUDİ HALKI ARASINDAKİ BAĞ SARSILMAZ”
Adams, Doğu Kudüs’teki Silvan (Davut Şehri) bölgesini de ziyaret ederek, “Kral Davut’un 3 bin yıl önce antik başkentini kurduğu bu yerde yürümek benim için büyük bir onur. Kudüs ile Yahudi halkı arasındaki bağ sarsılmaz” dedi.
HERZOG VE SAAR İLE GÖRÜŞTÜ
Ziyareti kapsamında İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüşen Adams, “Kendisiyle Yahudi topluluklarını koruma konusundaki ortak kararlılığımızı konuştuk” açıklamasını yaptı.
İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar da Adams’la görüşmesinin ardından, “Adams, İsrail’in gerçek bir dostudur. Antisemitizme karşı net bir duruş sergileyen, İsrail’in kendini savunma hakkını savunan bir liderdir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA

