Altılı Masa 10'uncu kez toplandı

Altılı Masa’nın onuncu toplantısı başladı. Gündemde başörtüsü teklifi ve hükümet programı var. Adayın kim olacağına ilişkin bir tartışma yürütülüp yürütülmeyeceği ise net değil.
 Tarih: 05-01-2023 13:39:52
Altılı Masa 10'uncu kez toplandı

Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin oluşturduğu Altılı Masa’nın onuncu toplantısı başladı. Toplantıda altı siyasi partinin kurmaylarının hazırladığı, “Hükümet programı” olarak adlandırılan “temel politikalar” metnine son hali verilecek. Ayrıca AK Parti ve MHP’nin sunduğu başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliği teklifine ilişkin Altılı Masa’nın alacağı tutum ele alınacak.

Gelecek Partisi ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda altı liderin başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliği teklifine ilişkin ortak bir tutum belirlemeleri bekleniyor. İYİ Parti, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi, teklife ilişkin eğilimlerinin ‘evet’ yönünde olduğunu belirtirken, DEVA Partisi ve Demokrat Parti Altılı Masa’da alınacak karara uygun hareket edeceklerini ifade etmişti. CHP’nin tutumunun ne olacağı ise netleşmedi.

Altılı Masa’nın iktidara gelmesi halinde atılacak adımların yer alacağı “Hükümet Programı” olarak metne de liderlerin bu toplantıda son halinin vermesi bekleniyor. Toplantıda ayrıca bu metnin kamuoyuna duyurulacağı tarihin de netleşebileceği ifade ediliyor.

Kamuoyunun merakla beklediği bir diğer başlık da altı siyasi partinin seçimde kuracakları ittifakların nasıl şekilleneceği. Partilerin seçime hangi illerde ortak, hangi illerde tek başına gireceğine ilişkin sorulara yanıt arayacak bir ‘İttifak Komisyonu’nun kurulması da bu toplantıda gündemde gelebilir.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, adaylık konusunun gündeme gelebileceğini ifade etti. Ancak konu ele alınsa bile bu toplantıda bir karar çıkması beklenmiyor.

Toplantıda ayrıca siyasi parti liderlerinin hükümette nasıl yer alacağına dair ortak yönetim konusunun da ele alınması bekleniyor.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI