CHP’li Kaya’dan lise müdürünün karma eğitimi kaldırmasına sert tepki

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Bingöl’de bir lise müdürünün, karma eğitimi kaldırarak kız ve erkek öğrencilerin sınıflarını ayırmasına ilişkin, “1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 15. Maddesinde “Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır.” hükmüne rağmen, okul müdürü karma eğitime son vererek neyi hedeflemiştir?” diye sordu.
 Tarih: 23-12-2022 16:18:36
CHP’li Kaya’dan lise müdürünün karma eğitimi kaldırmasına sert tepki

Eğitim Sen Bingöl Şubesinin yaptığı açıklamaya göre, Bingöl’ün Genç İlçesinde, Genç Anadolu Lisesi müdürü Abdurrahman Yılmaz, bazı sınıflarda karma eğitime son vererek kız ve erkek öğrencilerinin sınıflarını ayırdı.

Tepkiler üzerine açıklama yapan Genç Anadolu Lisesi müdürü Abdurrahman Yılmaz, “Bazı sınıflarımızda karma eğitim var, bazılarında da velilerimizin isteği ile farklı bir uygulama var. Tamamen velilerin isteği ile olan bir şey” diyerek kendini savundu.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, bu durumun araştırılması için TBMM’ye soru önergesi verdi.
Kaya:

“1- Okul müdürü Abdurrahman Yılmaz, Milli Eğitim Temel Kanununa rağmen karma eğitime nasıl son vermiştir?
2- Karma eğitime yeni eğitim yılının başında son verildiğine göre,  Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Genç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olaya neden anında müdahale etmemiştir?
3- 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 15. Maddesinde “Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır.”  hükmüne rağmen, okul müdürü karma eğitime son vererek neyi hedeflemiştir?
4- Okul müdürleri okulları velilerin taleplerine göre mi yönetmektedir?
5- Okul müdürlüğü yapma ehliyetine sahip olmayan Abdurrahman Yılmaz, görevden alınacak mıdır?
6- Karma eğitime son verilen başka okullar da var mıdır? Bu konuda bir araştırma yapılmış mıdır?” diye sordu.

Genç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, okul müdürü Abdurrahman Yılmaz hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI