Mahkemeden Osman Kavala kararı!

Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi
 Tarih: 23-12-2021 13:05:10   Güncelleme: 23-12-2021 13:11:10
Mahkemeden Osman Kavala kararı!

Birleştirilen Çarşı ile Gezi Parkı davasının tek tutuklu sanığı Osman Kavala'nın dosya üzerinden yapılan tutukluluk incelemesinde, tutukluluk halinin devamına karar verildi.
Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı dava, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmeye başlanmıştı. Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 sanık hakkında verilen beraat kararları ise Yargıtay tarafından bozulmuştu. Yargıtay, bozma kararında Gezi Parkı ile Çarşı davasının arasında hukuki bağlantı olduğu gerekçesiyle birleştirilmesine karar verilmesi gerektiği vurgulamıştı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği yazıda davaların birleşmesine onay verdiğini belirtmişti. Davalar 30 Temmuz'da birleştirilmiş ve sanık sayısı 52'ye çıkmıştı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince 1'i tutuklu, 8'i firari 52 sanığın yargılandığı davanın en son görülen duruşması 26 Kasım tarihinde görülmüş ve sanık Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

Oy çokluğuyla karar verildi
Tutuklu sanık Osman Kavala'nın tutukluluk incelemesi bugün yapıldı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince dosya üzerinden yapılan tutukluluk incelemesinde, Kavala'nın suçunun vasıf ve mahiyeti ile kuvvetli suç şüphesi gösterir somut deliller doğrultusunda adli kontrol şartlarının yetersiz kalacağı gerekçesiyle, tutukluluk halinin devamına oy çokluğuyla karar verildi.

Karara muhalefet şerhi koyan üye hâkim, sanığın savunmasının alınmış olması ve delilleri karartma ihtimali bulunmadığı gerekçesiyle adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliye edilmesi gerektiğini kaydetti.
Davanın bir sonraki duruşması 17 Ocak 2022 tarihinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülecek.

Etiketler #OsmanKavala
  Editör: Düzgün Çeşim   Kaynak: İHA
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI