Erkan Baş, HDP’den neden ayrıldığını açıkladı

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, HDP’den neden ayrıldığını açıkladı.
 Tarih: 14-12-2021 13:24:31
Erkan Baş, HDP’den neden ayrıldığını açıkladı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, bir televizyon programında HDP’den ayrılışı ve TİP’in kuruluş sürecinden bahsetti.

Gelişen ve genişleyen işçi sınıfının, değişen ihtiyaçlarını karşılamak için yola çıktıklarını belirten Erkan Baş, “Gezi direnişiyle birlikte biz sosyalist hareketin yeni Türkiye’de farklı bir evreye geçmesi, yeniden yapılanması gerektiğini gördük. Gezi direnişinden sonra işçi sınıfı çok genişledi. Biz de Sosyalist hareketin kendisini yenilemesini gerektiğini düşündük. Biz Türkiye İşçi Partisi’ni kurma kararı almıştık ve bunu tam Sosyalistlere yakışır şekilde, halkın siyasette özne olacağı, belli bir vadeye yayılmış, aşağıda halk meclislerinin oluştuğu, tüzüklerin oluştuğu bir takvim belirlemiştik kendimize.” ifadelerinde bulundu.

Seçime kendi listelerinden girme teklifi HDP’den

Erkan Baş, “2018’de bir baskın seçimle karşı karşıya kaldık. O zaman biz henüz partiyi kurmamıştık. HDP’li arkadaşlarımızdan da böyle bir teklif gelince değerlendirmek istedik. Gücümüzün azlığına, düşmanımızın çokluğuna bakmadan bu teklifi kabul ettik. Baştan beri bunun bir ittifak ilişkisi olduğu, bizim HDP’ye katılmak gibi bir düşüncemizin olmadığı konusunda anlaşmıştık. HDP’nin yöneticilerinin tutuklandığı, iktidarın ırkçı yaklaşımlarından dolayı HDP ile dayanışmayı bir görev olarak görmüştük. Dolayısıyla HDP listelerinden aday olduk.” dedi.

  Editör: Düzgün Çeşim   Kaynak: Manşet Haber Merkez
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI