Erdoğan: "İHA ve SİHA üretiminde dünyanın ilk 3 ülkesi içindeyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Hükümete geldiğimizde savunma sanayiinde de artık hiçbir şey eskisi olmayacak dedik ve adımları atmaya başladık" dedi.
 Tarih: 07-01-2022 14:11:48   Güncelleme: 07-01-2022 14:20:48
Erdoğan:

Ankara'da "Milli Teknolojiler ve Yeni Yatırımlar Toplu Açılış ve Tanıtım Töreni"nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan savunma sanayi alanı hakkında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

"Sektörün yıllık cirosu 1 milyar dolardan 10 milyar dolara yükselmiştir"

Nitekim ülkemzide 20 yıl önce sadece 62 olan savunma projesi sayısı bugün 750'yi geçerken, bu alanda faaliyet gösteren firmalarımızın sayısı da 56’dan 1500’e çıkmıştır. Aynı şekilde savunma sanayii projelerinin bütçesi 5,5 milyar dolardan 75 milyar dolara, sektörün yıllık cirosu 1 milyar dolardan 10 milyar dolara, ihracatımız 248 milyon dolardan 3 milyar 224 milyon dolara yükselmiştir.

"Yakında SİPER’i ve daha ötesini de tamamlayacağız"

Kara ve deniz araçlarında sadece kendimizin değil, dost ve müttefik ülkelerin de ihtiyaçlarını karşılayan bir ülke haline geldik. Kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer alıyoruz. İHA, SİHA ve TİHA üretiminde ise artık dünyanın ilk 3 ülkesi içindeyiz.

Türkiye, küresel tedarikçilerin çıkardığı tüm zorluklara, maruz kaldığı gizli-açık tüm ambargolara, dışarıdan, içeriden yürütülen sabotajlara rağmen bu seviyeye gelmiştir. İnsansız hava aracı istedik, vermediler, biz de Bayraktar'ı, Anka’yı, Akıncı’yı, Aksungur’u yaptık. Mühimmat istedik vermediler. Biz de MAM’ı, SOM’u, TEBER’i yaptık. Füze istedik vermediler. Biz de BORA’yı, ATMACA’yı, BOZDOĞAN’ı yaptık. Hava savunma sistemi istedik vermediler. İlk etapta başka ülkeden aldık, şimdilik HİSAR’ları yaptık, yakında SİPER’i ve daha ötesini de tamamlayacağız.

"Geleceğin harp ortamına da ülkemizi hazırlıyoruz"

İHA’larda kullandığımız kameraya ambargo koydular. Sandılar ki böyle yapınca biz İHA’ları kullanamayacağız. Onu da kendimiz yaptık. Sınırlarımız içinde terörle mücadele operasyonlarını rahatça yürütebilmeyi, sınır ötesi barış harekatlarımızı istediğimiz gibi gerçekleştirebilmeyi işte bu başarılara borçluyuz. Artık çıtayı daha yukarıya çıkararak geleceğin harp ortamına da ülkemizi hazırlıyoruz.

  Editör: Düzgün Çeşim   Kaynak: Manşet Haber Merkezi
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI