CHP'li Deniz Yavuzyılmaz halkın parasının nasıl eritildiğini anlattı

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, halkın parasının nasıl yandaşa dağıtıldığını belgeleriyle anlattı.
 Tarih: 13-12-2021 16:51:04
CHP'li Deniz Yavuzyılmaz halkın parasının nasıl eritildiğini anlattı

Harman Radyo'da "Başak Kaya ve Mahmut Aydın ile Politik Gündem" programına konuk olan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, AKP'nin yap-işlet-devret modeliyle yaptığı köprü, yol, havalimanı vb. hakkındaki usulsüzlüklere değindi. 

"AKP yap-işlet-devret ile 5 köprü parasıyla 1 köprü yapıyor" 

Yavuzyılmaz, "Osman Gazi Köprüsü'nün maliyeti 1.3 Milyar dolar. Günlük 40 bin aracın geçişi için 19 yıllığına sözleşme yapılmış. Geçiş ücreti 35 dolar +KDV. Araç geçişi sağlanamazsa maliyeti halkın cebinden, hazineden karşılanıyor. AKP yap-işlet-devret ile 5 köprü parasıyla 1 köprü yapıyor. Yandaşlar ile yapılan sözleşmeler açıklanmıyor. Biz de parça parça bakarak büyük resmi görmeye çalışıyoruz. Halka fayda yerine halka yük oldular. Köprüden, yoldan geçmeyen vatandaştan da para alıyorlar." dedi.

Yatırımların şeffaflık çerçevesinde yapılması gerektiğini belirten Yavuzyılmaz," Zafer havalimanı tam bir hezimet. Havalimanı için 1 milyon 98 bin yolcu garantisi verildi ancak kullanan sayısı sadece 8 bin 664 kişi. Burada büyük bir kamu zararı var. Halkın yoksullaşmasında bunlar büyük etkenler." ifadelerinde bulundu.

Doğan Medya'nın satışında Demirören Grubu'nun Ziraat Bankasından aldığı krediye değinen Yavuzyılmaz," Demirören'e şirket alması için verdiği kredi 700 milyon dolar. 100 milyon dolar da işletme kredisi için veriliyor ardından 150 milyon dolar daha işletme kredisi olarak veriliyor. Bunu sansürlüyorlar. Halkın öğrenmesini istemiyorlar. AKP yandaşlarının borçlarını ya sildi ya da ertledi." şeklinde konuştu.

"AKP yandaşı seçti, vatandaştan vazgeçti"

Gelmiş geçmiş hiçbir hükümetin sermaye sahiplerine bu denli hizmet etmediğini belirten Yavuzyılmaz, "AKP iflas bayrağını çoktan çekti. Fabrikaları geliştirmek yerine, satarak iflas bayraklarını çektiler. Ancak bu seviyede bile yandaşı korumaya devam ediyorlar. Bu yandaş hortumunu keseceğiz. Eminim ki vatandaşlar AKP vesayetine sandıkta noktayı koyacaklar. Ancak bizler umutlu olmalıyız. Türkiye tekrar canlanacak. Bizim iktidarımızda yandaşa değil, vatandaşa hizmet edilecek." dedi.

 

  Editör: Düzgün Çeşim   Kaynak: manşethaber merkez
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI