Kılıçdaroğlu: Yolsuzluklarla ilgili belge yağıyor, Hazine’den 6 milyar TL nasıl iç edildi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sevgili Halkım, şahıs ve ailesine direnen vatansever bürokratları anlatmak istiyorum. Bir de bir ıslak imza ile hazineden 6 milyar TL'nin nasıl iç edildiğini hadi buyurun!" diyerek bir video yayımladı.
 Tarih: 26-01-2022 22:15:19   Güncelleme: 26-01-2022 23:14:19
Kılıçdaroğlu: Yolsuzluklarla ilgili belge yağıyor, Hazine’den 6 milyar TL nasıl iç edildi?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 26 Ocak akşamı saat 22.00’de önemli bir açıklama yapacağını duyurmasının ardından Twitter hesabından bir video paylaştı.

Kılıçdaroğlu, bürokratların kendisine ulaştırdığı yolsuzluk belgelerinden birini açıkladı. Bandırma-Bursa-Yenişehir Osmaneli Demiryolu Hattı inşaatı ile elektromekanik sistemlerin teminine ilişkin, 3 milyar 198 milyon 743 bin 127 liralık ihalenin 9 milyar 449 milyon TL'ye yandaş olarak nitelendirilen şirketlerden birine verildiğini belgesiyle anlattı.

“VATANSEVER BÜROKRATLAR HALA ORADALAR”

Bürokratlara neden seslendiğini açıklayan Kılıçdaroğlu, “Sevgili halkım; Hoş geldiniz, sefa getirdiniz. Uzun zamandır konuşamadık, Kısmet bugüneymiş. Biliyorsunuz bundan bir süre önce devlete ve devleti oluşturan bürokratlarımıza seslendim. Çünkü devlet ve parti ayrı şeylerdir. Partiler gelir gider, devlet ise bakidir ama saraydaki önce Ak Parti'yi zapturapt altına aldı, sonra tüm kurucularını partiden attı, sonra partisini ailesine peşkeş çekti, en sonunda da devleti bir daha ailesinin isteklerine boyun eğdirdi.  Bende bürokratlara seslendim. Seslendim çünkü nabız atıyor mu duymam gerekiyordu. Bürokrasinin yani devletin hala nabzı var mı duymak istedim. Var sevgili halkım var. Bu devletin bürokrasinin hala kalbi atıyor. Vatansever bürokratlar hala oradalar. Vatanseverler, bu saraylı ve ailesi kanun dışılığına, suç maiyetindeki isteklerine direniyorlar. Uzun zamandır işte bu yüzden konuşamadık.” Dedi.

“BELGE YAĞIYOR, YOLSUZLUKLAR, İSRAFLAR, PEŞKEŞLER…”

Bürokratlardan, yapılan yolsuzlukları içeren, yüzlerce belge geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bugün sizi bu belgelerden sadece bir tanesine şahit olmanız için davet ettim. Belge yağıyor. Yolsuzluklar, israflar, peşkeşler… Siz de görün, yüzlercesi var. Bazıları bizzat saraydaki şahıs tarafından imzalanmış. Görüyorsunuz değil mi?  Bu şerde şöyle bir hayır var; Beytülmale el uzatan bu belgelerin arkasında kim var? Hepimiz görüyoruz.

Peki bir belgeyi anlatayım; 3 Nisan 2018, Açık ihale yapılır, bu ihaleye 15 firma katılır, ihalenin bedeli; 3 milyar 198 milyon 743 bin 127 lira, ama kazanan firmaya bu ihale verilmez. Neden? Çünkü beşli çeteden değil. Bu nedenle ihale iptal edilir ve aynı iş yeniden ihale edilir. Aynı iş bu kez beşli çeteye peşkeş çekilir. 21 Ağustos 2020’de ihale açılır. Aynı iş bu kez: 9 milyar 449 milyon 995 bin 834 liraya beşli çeteye peşkeş çekilir.

Saraydaki şahıs, ne için imza atıyor anladınız mı? Aradaki 6 milyarlık fark için. Tek bir imza ile 6 milyar lira beşli çeteye peşkeş çekiliyor. Hazinenin kasasını soyanlar doymamış, daha da çok para istemişler ve imzalamak zorunda kalmış.

“BU DAHA BAŞLANGIÇ, HEPSİNİ AÇIKLAYACAĞIZ!”

Aslında ben bugün size saraylı ve ailesinin yaptığı bir yolsuzluğu da anlatmak için gelmedim.  Bunların yolsuzu artık sağır sultan için bile yeni bir haber değil. Ben bugün hala devletimizde vatanseverler var demek için, direnenler var demek için sizleri evime davet ettim. Bu vatan severler yüzlerce belgeyi göndermeye devam ediyorlar. Devletin denetleme ile görevli kurumlarının onurlu memurları da bu işleri incelemeyi bırakmış değiller. Tarihe not düşecek raporlarını hazırlamaya devam ediyorlar. Hiç merak etmeyin, bu daha başlangıç. Hepsini açıklayacağız.

Ey şahıs, sana çok sürprizlerin var. Benim karşıma çıkamıyorsun ama duyduğum kadarıyla tam şu anda ekranlara çıkmışsın. Karşında oturan cesur gazetecilere sesleniyorum, bu belgeleri kendisine sorabilir misiniz? Neyse siz sormasanız da bu devletin şerefli bürokratları da halkımız da soruyor ve soracak zaten. Söyledim. Yine söyleyeceğim.  Artık bu devletin onurlu bürokratlarının zamanı geliyor. Bu suçlara ortak olanlara ise tabii ki farklı bir muamele olacak.

Selam Olsun o vatanperver bürokratlara

Selam olsun memur Teoman’lara…

Selam olsun direnenlere…

Selam olsun…”

 

  HABER VİDEOSU
  Editör: Düzgün Çeşim   Kaynak: www.mansethaber.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI