AKP'li Bülent Turan: “Zor bir süreçten geçiyoruz, bunu inkâr etmiyoruz"

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Zor bir süreçten geçiyoruz, bunu inkâr etmiyoruz. Döviz kurundan kaynaklı; salgından, kuraklıktan, dünyadaki emtia sıkıntısından kaynaklı. Ancak bu süreci hep birlikte atlatacağız” dedi.
 Tarih: 20-12-2021 15:59:37   Güncelleme: 20-12-2021 16:07:37
AKP'li Bülent Turan: “Zor bir süreçten geçiyoruz, bunu inkâr etmiyoruz

TBMM’de parlamento muhabirleri bir araya gelen Bülent Turan, ekonomik duruma ilişkin, “Zor bir süreçten geçiyoruz, bunu inkâr etmiyoruz. Döviz kurundan kaynaklı; salgından, kuraklıktan, dünyadaki emtia sıkıntısından kaynaklı. Mesela araçlardaki çip krizi gibi sorunlardan dolayı fiyatlar artıyor. Bununla birlikte üzülerek ifade ediyorum ki fırsatçılık ve stokçuluk yapanlar var. Bakanlığımız, devletimizin ilgili kurumları gerekli tedbirleri alıyor, denetlemeleri yapıyor. Tabii ki de ekonomideki sorunların tek sebebi stokçuluk değil. Ancak bu konuyu, denetim ve müeyyideden önce insani ve ahlaki bir konu olarak görüyoruz” dedi.

Asgari ücretin 4 bin 253 lira olmasına ilişkin Bülent Turan, “Asgari ücretlimizi de memurumuzu da işçimizi de emeklimizi de enflasyona karşı ezdirmemek için gereken adımları atmaya devam ediyoruz. Zor bir süreçten geçiyoruz. Ancak bu süreci hep birlikte atlatacağız. Burada iktidar kadar muhalefete de sivil toplum kuruluşlarına da sorumluluklar düşüyor. Kılıçdaroğlu’nun ibretlik görüşmesinden sonra sicili malum TÜSİAD açıklama yapıyor. Dün Türkiye’yi büyükelçilere şikâyet eden Kılıçdaroğlu, bugün benzer bir mantıkla soluğu TÜSİAD’ın yanında alıyor. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu arayışları, tamamen siyaset üretememesinin bir sonucudur” ifadelerinde bulundu.

  Editör: Düzgün Çeşim   Kaynak: Manşet Haber Merkezi
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI