Ankara'da DEAŞ operasyonu: 24 gözaltı

Ankara'da DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonda 4'ü Türk vatandaşı, 18'i Irak, 2'si Suriye uyruklu 24 kişi, polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı.
 Tarih: 20-06-2020 22:29:49
Ankara'da DEAŞ operasyonu: 24 gözaltı

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü DEAŞ terör örgütü soruşturması kapsamında 26 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. DEAŞ üyesi oldukları, çatışma bölgelerine gidip geldikleri ve irtibatlı olduklarına ilişkin bilgiler elde edilen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerin kaldığı 2 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 4'ü Türk vatandaşı, 18'i Irak, 2'si Suriye uyruklu 24 kişi gözaltına alındı. Diğer 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Haber: Fatih POYRAZ/ANKARA, (DHA)    

 

ANKARA'DA DEAŞ'IN YABANCI TERÖRİST AĞINA DARBE


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından terör örgütü DEAŞ'a yönelik yapılan operasyonda dikkat çekici detaylar ortaya çıktı. DHA'nın edindiği bilgilere göre, terör örgütü DEAŞ'ın yabancı terörist toplamak için kurduğu ağ çökertildi. Operasyonda Türkiye üzerinden Suriye'ye sokulmaya çalışılan suç kaydı olmayan 20 yabancı terörist, 6 terör örgütü üyesi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. 24'ü gözaltına alındı, 2'si firari olarak aranıyor. 

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen operasyonunda, örgütün yurtdışından terörist toplamak için kurduğu ağ ortaya çıkarıldı. Dünyanın farklı ülkelerinden suça karışmamış insanları Suriye'ye yabancı terörist olarak sokmak için kurulan suç organizasyonu çökertildi. Soruşturma kapsamında 20'si yabancı terörist, 6'sı terör örgütü DEAŞ üyesi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. 4'ü Türk vatandaşı, 18'i Irak, 2'si Suriye uyruklu 24 kişi, gözaltına alındı. Kalan iki şüpheliyi arama çalışmaları devam ediyor. 


DEAŞ'A TERÖRİST TOPLUYORLAR 

DHA'nın edindiği bilgilere göre, titiz bir soruşturma ve takip sonucu Ankara'da terör örgütü DEAŞ adına yurtdışından yabancı terörist toplayarak Suriye'ye geçirmeye çalışan hücre yapılanması ortaya çıkarıldı. Yakalanma ihtimalini azaltmak için özellikle sabıka kaydı olmayan kişileri Türkiye üzerinden Suriye'ye geçirmeye çalışan şüphelilerin, irtibatları ve diğer bağlantıları araştırılıyor. Terörist yapılanmasının diğer ayaklarına ulaşılması ve yakalanması için soruşturma sürüyor.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI