Ankara Üniversitesi'nde forum düzenlemek isteyen öğrencilere polis müdahale etti

Ankara Üniversitesi öğrencilerinin, ekonomik kriz, geçim sıkıntısı ve barınamama gibi sorunlara ilişkin düzenlemek istedikleri foruma polis müdahale etti.
 Tarih: 14-12-2021 15:37:47   Güncelleme: 14-12-2021 15:45:47
Ankara Üniversitesi'nde forum düzenlemek isteyen öğrencilere polis müdahale etti

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesinde, ülkedeki ekonomik kriz ile öğrencilerin geçinememe, barınamama sorununa ilişkin forum düzenlemek isteyen öğrencilere polis gaz ile müdahale etti. 13 öğrencinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Öğrenciler polisin müdahalesine karşılık alkışlı protesto yaptı. Protesto sonrası konuşma yapan öğrenciler şunları ifade etti:

"650 TL'lik KYK ile geçinmemiz bekleniyor. Yapamıyoruz, geçinemiyoruz. Tek yapmak istediğimiz bunu dile getirmek. Bütçe görüşmeleri devam ederken, yokmuşuz gibi davranıyorlar ama biz buradayız. Forum düzenlemek istediğimiz için arkadaşlarımız işkenceyle gözaltına alındı. Ne bu yoksulluğu ne bu açlığı ne de arkadaşlarımızın yaka paça gözaltına alınmasını kabul ediyoruz. Ne tarikat yurtlarına ne yoksulluğa mecburuz. En demokratik hakkımızı kullanmak forum yapmak istedik bize müdahale eden polis elinde bıçakla öğrencilere saldıran çetelere ses çıkarmıyor. Biz buradayız, arkadaşlarımızla dayanışmaya, korku kültürüne karşı çıkmaya devam edeceğiz."

 

  Editör: Düzgün Çeşim   Kaynak: Manşet Haber Merkez
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI