Berhem Salih, Irak Cumhurbaşkanlığı'na resmen aday oldu

Irak’ın mevcut Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Irak Cumhurbaşkanlığı’na tekrar aday olduğunu açıkladı.
 Tarih: 13-01-2022 14:45:46   Güncelleme: 13-01-2022 15:27:46
Berhem Salih, Irak Cumhurbaşkanlığı'na resmen aday oldu

Irak’ın mevcut Cumhurbaşkanı ve KYB’li üst düzey yönetici Berhem Salih, Kürdistan Yurtseverler Birliğinin (KYB) adayı olarak Ekim 2018'de Irak Cumhurbaşkanı seçilmişti. Salih, Irak Cumhurbaşkanlığı'na tekrardan aday oldu.

Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde 10 Ekim 2021’de yapılan genel erken seçimlerden sonra ilk oturumunu 9 Ocak’ta gerçekleştiren Irak Parlamentosunda Başkanlık Divanı’nın seçilmesiyle birlikte cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvurular 11 Ocak’ta başladı. Başvurular için bugün son gün.

Irak’ta anayasada herhangi bir madde yer almamasına rağmen 2003 yılından bu yana Cumhurbaşkanlığına Kürtler, Başbakanlığa Şiiler ve Parlamento Başkanlığına Sünniler seçiliyor.

IRAK CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN ADAYLAR

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro üyesi ve eski Irak Dışişleri ve Maliye Bakanı Hoşyar Zebari, dün cumhurbaşkanlığına aday olmuştu. Öte yandan 2006 yılında idam edilen devrik diktatör Saddam Hüseyin’i yargılayan hakimlerden Rızgar Emin de cumhurbaşkanlığına aday olduğunu duyurmuştu. Irak eski Su Kaynakları Bakanı Latif Reşid ve bağımsız aday Halid Şeyh Sıddık da cumhurbaşkanlığına aday olmuştu.

Irak Parlamentosu en geç bir ay içinde cumhurbaşkanını seçecek.

  Editör: Düzgün Çeşim   Kaynak: Manşet Haber Merkezi
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI