Kemal Okuyan: Bu düzene kafa tutulmayan tek bir yer bırakmayacağız!

TKP'nin Sincan’da milletvekili adaylarını belirlemek için gerçekleştirdiği toplantıda konuşan Okuyan 'TKP önümüzdeki dönem bu kavgayı büyütmeye devam edecek. Sosyalizmi örgütlemeye devam edecek' dedi.
 Tarih: 28-03-2022 11:56:29
Kemal Okuyan: Bu düzene kafa tutulmayan tek bir yer bırakmayacağız!

Türkiye Komünist Partisi (TKP) yaklaşmakta olan parlamento seçimlerinde milletvekili adaylarını tüm Türkiye’ye yayılmış olan örgütlerinde belirlemeye başlamıştı. "Halk eşitlik ve özgürlük için temsilcilerini seçmeye devam ediyor" diyen TKP, Ankara Sincan’da milletvekili adaylığı toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda, TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, TKP Merkez Konseyi üyesi Ali Ufuk Arıkan ve TKP milletvekili aday adayları konuşmalar yaptı. Sinevizyon gösterimlerinin de yapıldığı toplantı, Grup Umut’un müzik dinletisiyle son buldu.

'Meselenin özü bu, sömürü’
Yaşadığımız her olumsuzluğun tek kaynağı olduğuna işaret eden TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan "Biz emekçi halkı temsil ediyorum diyen insanları çoğaltmak istiyoruz. Buna ikna olan herkesin bu toplantıdan çıktıktan sonra birilerinin elini tutması gerek. Daha fazla kişiye ulaşmamız gerekiyor. TKP önümüzdeki dönem bu kavgayı büyütmeye devam edecek. Sosyalizmi örgütlemeye devam edecek. Bu düzene kafa tutulmayan tek bir yer bırakmayacağız!” dedi.

Okuyan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Meselenin kaynağında yatan şey: Türkiye’nin en zengin yüzde 10’u gelirimizin yüzde 50’sine el koyuyor. Arkadaşlar meselenin özü bu. İşte her gün canımızı sıkan olayların temelinde bu var. Bu adaletsizlik nereden geliyor? Çünkü Türkiye’de ülkenin zenginlikleri bir avuç insanın elinde.

Başka bir örnek, hepimiz 3 aydır perişan durumdayız. Elektrik ve doğalgaz zamları. EnerjiSA’nın net kârı 2.8 milyar geçtiğimiz sene. Sevgili arkadaşlar, meselemiz bu eşitsizliği yaratan sistem. 

‘Özel sektöre dokunmadan temel sorunlarımızı çözeceğini söyleyen herkes yalan söyler’
Meselenin özü şu; bütün kritik sektörler özel sektörün elinde; sağlık, eğitim, madenler...

Bu ekonominin yaşamsal sektörlerinde özel sektörün kârı düşünüldüğü için biz bu eşitsizliğe mahkum ediliyoruz.

Türkiye’de özel sektörün egemenliğine dokunmadan temel sorunlarımızı çözeceğini söyleyen herkes yalan söyler.

Türkiye’de değil yalnız, dünyanın her yerinde eşitsizlik hakim. Türkiye’de olan eşitsizlik tüm dünyada var. Bu eşitsizliği sorgulamadığımız sürece yaşadığımız tüm sorunlar devam edecek. 

Her şeyi çözeriz. İnsanların hepsi kardeşçe yaşar. Fakat patron sınıfıyla yaşayamayız, sömürücüler ile sömürülenler birlikte, kardeşçe yaşayamaz.

Dünyadaki yoksulluğun sebebi olan sermaye sınıfıyla barışmayacağız. Bizim düşmanımız belli, kapitalizim ve emperyalizm. 

Arkadaşlar bize deniyor ki çok güzel konuşuyorsunuz fakat önerdiğiniz çözüm çok uzak bir geleceğe yönelik. Önce başka problemleri çözmeliyiz. 1976’dan beri örgütlü mücadelenin içindeyim. Kulaklarımıza hep sosyalizmi ertelememiz gerektiği fısıldandı. Önce iyileştirme yapalım deniyor, yıllardan beri. En küçük bir iyileşme yok. İnsanları ‘şimdi zamanı değil’ diyerek kandırıyorlar.

'Erteleyecek zamanımız yok'
Yüzde 1, yüzde 50’den daha zengin. Bunun şöyle bir anlamı var: Yüzde 50 bunu fark ettiği an bu eşitsizliği çözer, yeter ki örgütlü olunsun.

Biz eşitlik istiyoruz. İnsan insanı sömürmesinin istemiyoruz. Neden erteleyelim? Belki de 100 sene içinde dünyayı yok edecekler. Salgınlar, çevre felaketleri... Erteleyecek zamanımız yok.

TKP 20 yıl önce yasaklıydı. Bu yasakları deldik. Komünizm artık bir korku kaynağı olarak görülmüyor. 

Bu toplantıları niye yapıyoruz? Ortada seçim tarihi belli değilken neden milletvekili adayları seçmeye başladık?  Bizim milletvekili adaylarımız sadece milletvekili adayları değil. Biz istiyoruz ki bu düzen değişmeli diyen insanların sayısı artsın. Bizim için Meclis ve parlamentonun tek bir koşulda anlamı var; emekçi halkın temsiliyeti.

Biz emekçi halkı temsil ediyorum diyen insanları çoğaltmak istiyoruz. Buna ikna olan herkesin bu toplantıdan çıktıktan sonra birilerinin elini tutması gerek. Daha fazla kişiye ulaşmamız gerekiyor. TKP önümüzdeki dönem bu kavgayı büyütmeye devam edecek. Sosyalizmi örgütlemeye devam edecek. Bu düzene kafa tutulmayan tek bir yer bırakmayacağız!."

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI