anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Fatih Terim, Altın Ayak Efsaneler Ödülü'nü aldı

Teknik direktör Fatih Terim, dünya futbolunun efsanelerine layık görülen prestijli bir ödülle onurlandırıldı. Altın Ayak Ödülü'nü kazanan deneyimli çalıştırıcının ayak izi, Monaco'da Şampiyonlar Yolu'nda sergilenecek.
 Tarih: 22-12-2022 14:11:55   Güncelleme: 22-12-2022 14:13:55
Fatih Terim, Altın Ayak Efsaneler Ödülü'nü aldı

Aktif futbol yaşamını sürdüren 28 yaş üstü oyunculara 2003'ten bu yana verilen Golden Foot (Altın Ayak) Ödülü'nün 20'ncisi sahibini buldu. 2022 Altın Ayak Şampiyonlar Ödül Töreni'ne, Monte Carlo kentindeki Grimaldi Forum ev sahipliği yaptı.

Galatasaray'da bir UEFA Kupası ve 8 Süper Lig şampiyonluğu bulunan, A Milli Futbol Takımı'nı ise 2008'de Avrupa 3'üncülüğüne taşıyan Fatih Terim, Türkiye'den Altın Ayak Efsaneler Ödülü'nü alan ilk teknik direktör oldu.

2022 Altın Ayak Ödülü'nü ise Barcelona'nın Polonyalı santrforu Robert Lewandowski kazandı.

Öte yandan Terim ve onun gibi Altın Ayak Efsaneler listesine giren eski yıldız futbolcular Juan Sebastian Veron ile Emilio Butragueno'nun, tören öncesi ayak izleri alındı. 69 yaşındaki Terim'in ayak izi, Monako Prensliği'ndeki meşhur Şampiyonlar Yolu'nda yer alacak.

Altın Ayak Efsaneler Ödülü'nü alanlar arasında Pele, Diego Armando Maradona, Eusebio, George Best, Ferenc Puskas, Gerd Müller, Alfredo Di Stefano, Karl-Heinz Rummenigge, Franz Beckenbauer, Eric Cantona, Zinedine Zidane, Paolo Maldini gibi isimler bulunuyor.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SPOR Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI