Fenerbahçe Spor Kulübü’nde olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde başladı. Kongre üyelerinin tribünlerde yerlerini almasının ardından, kulübün Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin açılış konuşmasını yaptı.
“BU SADECE BİR SEÇİM DEĞİL, İRADE MÜCADELESİ”
Pekin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Burada bir seçim yapmak için değil, Fenerbahçe’nin kaderine yön vermek için toplandık. Yalnızca sandığa oy atmak için değil, bu kulübün onurunu ve geleceğini sahiplenmek için buradayız. Fenerbahçe yıllardır sadece sahada değil masalarda da mücadele etti. Haksızlıklarla, kumpaslarla, masa başı oyunlarıyla yıpratılmak istendi ama bu kulüp asla teslim olmaz. Bugün vereceğimiz karar yalnızca yönetim listelerini değil, Fenerbahçe’nin dünyaya vereceği mesajı da belirleyecek. Bölmeye çalışanlar kaybedecek, Fenerbahçe kazanacak.”
DİVAN BAŞKANLIĞINA MOSTUROĞLU SEÇİLDİ
Toplantıda divan başkanlığı seçiminde kongre üyeleri oy kullandı ve Şekip Mosturoğlu divan başkanı olarak seçildi.
İBRA VE RAPORLAR GÜNDEMDE
Toplantının ilk gününde;
-
Yönetim kurulu faaliyet raporu
-
Denetim kurulu raporu okunacak.
Mevcut yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin 01.03.2024 - 31.05.2024 mali dönemi ile 01.06.2024 - 31.05.2025 mali dönemindeki faaliyetlerinden dolayı ayrı ayrı ibra edilmeleri genel kurul üyelerinin oylarına sunulacak.
Aynı dönemlere ilişkin Denetim Kurulu’nun ibra edilmesi de yine üyelerin oylarıyla belirlenecek.
SANDIK KURULLARI SEÇİLECEK
Gündemde yer alan maddelerin ardından sandık kurullarının başkan ve üyeleri seçilecek. Genel kurulun devamında ise başkanlık seçimi sürecine geçilecek.
Kaynak: İHA
