SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Filipinler’de afet alarmı: Penha fırtınası sonrası bilanço ağır

Haber görseli

Filipinler’de etkili olan Penha tropikal fırtınası, ülkenin birçok bölgesinde şiddetli yağışlara yol açtı. Fırtına nedeniyle meydana gelen sel ve toprak kaymalarında 12 kişi hayatını kaybetti.

BİNLERCE KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Filipinler Afet Riski Azaltma ve Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, tropikal fırtınadan 455 binden fazla kişinin etkilendiği, 16 bin 528 ailenin ise güvenli bölgelere tahliye edildiği bildirildi.

SİVİL SAVUNMA OFİSİ: CAN KAYBI ARTTI

Ulusal basına konuşan Filipinler Sivil Savunma Ofisi Sözcüsü Junie Castillo, fırtına kaynaklı yağışların birçok bölgede taşkınlara ve heyelanlara neden olduğunu belirterek, can kaybının 12’ye yükseldiğini açıkladı.

ALTYAPI VE YERLEŞİM ALANLARI ZARAR GÖRDÜ

Yetkililer, bazı yerleşim yerlerinde yolların kapandığını, tarım alanlarının zarar gördüğünü ve altyapıda ciddi hasar meydana geldiğini bildirdi. Arama kurtarma ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Kaynak:AA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.