Fransa Merkez Bankası (Banque de France) Başkanı Francois Villeroy de Galhau, görev süresinin dolmasına bir yıldan fazla süre olmasına rağmen haziran ayı başında görevinden ayrılma kararı aldığını açıkladı.
SÜRESİ DOLMADAN AYRILMA KARARI
Fransa Merkez Bankasından yapılan açıklamada, 66 yaşındaki Villeroy’un görev süresinin normal şartlarda tamamlanmasına bir yılı aşkın süre bulunmasına rağmen, haziran ayı başında görevinden ayrılacağı belirtildi. Kararın kişisel tercihe dayandığı ifade edildi.
KATOLİK VAKFININ BAŞINA GEÇECEK
Açıklamada, Villeroy’un dezavantajlı gençler ve aileler yararına faaliyet gösteren Katolik Apprentis d’Auteuil Vakfının başına geçeceği bildirildi. Vakfın Fransa genelinde eğitim ve sosyal destek alanlarında faaliyet yürüttüğü biliniyor.
MACRON’A YENİ ATAMA FIRSATI
Villeroy’un sürpriz istifa kararı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a Fransa Merkez Bankası için yeni bir atama yapma imkânı sundu. Macron tarafından belirlenecek adayın, göreve başlayabilmesi için Ulusal Meclis Maliye Komisyonu’nun onayından geçmesi gerekiyor.
LAGARDE’DAN VEDA MESAJI
Avrupa Merkez Bankası (Avrupa Merkez Bankası) Başkanı Christine Lagarde, Villeroy’un istifa kararının ardından yayımladığı mesajda, Fransız mevkidaşının 11 yıllık görev süresine dikkat çekti. Lagarde, “Yönetim Konseyi, François’nın masaya getirdiği gerçekçilikten ve güçlü Avrupa vizyonundan büyük ölçüde yararlandı. Kendisi her zaman ECB’nin bir dostu olarak kalacaktır.” ifadelerini kullandı.
