Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Fransa’nın doğusundaki Nogent kentinde bir ortaokulda gerçekleşen çanta araması sırasında bir öğrenci, öğretim görevlisini bıçakla yaraladı.
31 yaşındaki öğretim görevlisinin sağlık durumunun kritik olduğu bildirildi. Olay sonrası öğrenci polis tarafından gözaltına alındı.
Fransa Eğitim Bakanı Elisabeth Borne sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu sabah Nogent’teki bir ortaokulda korkunç bir trajedi yaşandı. Bir eğitim asistanı, okuldaki bir öğrencinin bıçaklı saldırısının kurbanı oldu” ifadelerini kullandı. Bakan Borne’un olay yerine gideceği öğrenildi.
Fransa’da Mart ayından bu yana okullarda ve çevresinde, çantalara gizlenmiş bıçak ve diğer silahlar için rastgele aramalar yapılmaya devam ediyor.
Nisan ayı sonunda, Nantes’deki bir okulda meydana gelen ölümcül saldırının ardından yapılan 958 çanta kontrolünde 94 bıçak ele geçirildiği açıklandı.
Kaynak:İHA