SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Gazze'de ateşkes müzakerelerinin üçüncü turu: MİT Başkanı Kalın'ın katılımıyla devam ediyor

Haber görseli

Mısır medyası, Gazze'de ateşkes amacıyla Hamas ile İsrail arasında yürütülen dolaylı müzakerelerin üçüncü turunun, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın'ın da katılımıyla başladığını aktardı.

MÜZAKERELER ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE DEVAM EDİYOR

Mısır'ın devlet yayın kuruluşu Al-Qahera News’ten alınan bilgiye göre İsrail ile Hamas arasında başlatılan dolaylı müzakereler, Kızıldeniz kıyısındaki Şarm El-Şeyh'te üçüncü gününde devam ediyor.

MİT BAŞKANI DA KATILIYOR

Habere göre müzakerelere Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Mısır Genel İstihbarat Servisi Başkanı Hasan Mahmud Reşad, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al-Thani, İsrail heyeti, ABD'nin Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ve ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner katılıyor.

GÖRÜŞMELERDE ELE ALINAN KONULAR

Alınan bilgilere göre görüşmelerde esirler, Gazze'ye yönelik saldırıların tekrarlanmaması taahhüdü, İsrail'in Gazze'den çekilme şartları ve Gazze Şeridi'ne yardım girişi konuları ele alınacak.

Kaynak: İHA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.
Köşe Yazarlarımız