SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Gazze'de can kaybı 69 bin 176'ya yükseldi

Haber görseli

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nde son 24 saat içinde üç kişinin cenazesinin hastanelere ulaştırıldığını açıkladı. Bakanlık, aynı sürede üç yaralının da hastanelerde tedavi altına alındığını bildirdi. Yetkililer, ölümlerden birinin İsrail’in ateşkesi ihlal ederek düzenlediği saldırı sonucunda, birinin enkaz altından çıkarılarak, bir diğerinin ise önceki saldırılardan aldığı ağır yaralar nedeniyle gerçekleştiğini duyurdu.

ATEŞKES SONRASI 244 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ateşkesin yürürlüğe girmesinin ardından bölgede süren arama kurtarma çalışmalarıyla birlikte yeni cenazelere ulaşılmaya devam ediliyor. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre ateşkesin başladığı günden bu yana 244 kişi yaşamını yitirdi, enkaz altından çıkarılan cenaze sayısı 529’a, yaralı sayısı ise 622’ye ulaştı.

7 EKİM 2023'TEN BU YANA 69 BİNİ AŞKIN CAN KAYBI

Bakanlık açıklamasında, İsrail’in 7 Ekim 2023’te başlattığı saldırılardan bu yana hayatını kaybedenlerin toplam sayısının 69 bin 179’a yükseldiği, yaralı sayısının ise 170 bin 693’e ulaştığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, İsrail’in bugün 15 mahkumun cenazesini Filistinli yetkililere teslim ettiği, böylece teslim alınan toplam cenaze sayısının 315’e çıktığı bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: İHA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.