Gazze’de İHA saldırısı: Ölüler var!

Yayınlama: 15.03.2025
A+
A-

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahya bölgesine gerçekleştirdiği insansız hava aracı (İHA) saldırısında 9 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

SALDIRININ DETAYLARI

İsrail, Attar kavşağındaki kalabalık bir noktaya yönelik düzenlediği saldırıda, İHA’nın bir araca isabet ettiğini duyurdu. Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre, hayatını kaybedenler arasında yardım görevlileri ve 3 gazeteci bulunuyor. Yaralıların Endonezya Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi.

YEREL KAYNAKLAR VE GÖRGÜ TANIKLARI

Yerel kaynaklar, aracın Al-Khair Vakfı adlı yardım kuruluşuna ait olduğunu ve içindekilerin yardım görevlileri ile gazetecilerden oluştuğunu açıkladı.

HAMAS’TAN AÇIKLAMA

Hamas, İsrail’in ateşkes anlaşmasını ihlal ettiğini belirtti. Açıklamada, ateşkesin başladığı 19 Ocak’tan bu yana 150 Filistinlinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

ARABULUCULARA ÇAĞRI

Hamas, “Arabuluculara acilen harekete geçme ve Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından aranan savaş suçlusu Netanyahu’ya baskı yapma çağrısında bulunuyoruz. Bu süreçlerin engellenmesinden Netanyahu ve faşist hükümeti sorumludur” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.