SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Gazze’de ilaç ablukası can alıyor

Haber görseli

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında ağır hasar alan Şifa Hastanesi önünde düzenlenen basın toplantısında, devam eden ilaç ablukasının yol açacağı insani felakete dikkat çekti.

HASTALAR TEDAVİYE, DOKTORLAR MALZEMEYE ULAŞAMIYOR

Basın toplantısında yapılan açıklamada, hastaların hayati ilaçlara erişemediği için tedavi edilemediği, doktorların ise ameliyat ve muayene yapabilmek için gerekli tıbbi ekipmanlara ulaşamadığı vurgulandı. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, mevcut koşulların sağlık sistemini tamamen işlevsiz hale getirdiğini belirtti.

“ABLUKA DEVAM EDERSE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞECEK”

Gazze Sağlık Bakanlığı, ilaç girişinin engellenmesinin sürmesi halinde durumun tam anlamıyla bir insani krize dönüşeceğini ifade ederek, Gazze’ye acil ve kesintisiz ilaç girişinin sağlanması çağrısında bulundu.

AMBULANSLAR ÜZERİNDE ÇARPICI MESAJLAR

Basın toplantısı sırasında hastane önünde bulunan ambulansların üzerinde yer alan dövizler dikkat çekti. Dövizlerde, “Tıbbi abluka insanlık suçudur” ve “İlaç girişinin engellenmesi dolaylı öldürmedir” ifadeleri yer aldı.

“TIBBİ ARAÇLARA ACİL İHTİYACIMIZ VAR”

Şifa Hastanesi Laboratuvar ve Kan Üniteleri Birimi Müdürü Dr. Seher Ganem, yaşanan tabloyu şu sözlerle özetledi: “Gazze Şeridi’nde 2 yıldan uzun süredir maruz kaldığımız abluka sebebiyle gerekli tıbbi araçlara ulaşamıyoruz. Bu da hastaların gereken tedaviyi alamamasına neden oluyor. Tıbbi gereçlere acil şekilde ihtiyacımız var.”

Kaynak: AA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.
Köşe Yazarlarımız