Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 5 kişilik ailenin yaşadığı binanın çökmesi sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından bilirkişi heyeti inceleme başlattı.
CUMHURİYET SAVCILARI VE UZMANLAR OLAY YERİNDE
Mevlana Mahallesi Issıkgöl Caddesi üzerindeki Arslan Apartmanı’nın çökmesiyle ilgili soruşturma kapsamında cumhuriyet savcıları, inşaat mühendisleri, jeofizik mühendisi ve mimardan oluşan bilirkişi heyeti, sabah saatlerinde enkaz alanında çalışmalara başladı. Heyet, çökmenin nedenine ilişkin detaylı inceleme yapıyor.
5 KİŞİLİK AİLEDEN 4’Ü HAYATINI KAYBETTİ
Olay, dün sabah saat 07.00 sıralarında meydana geldi. Alt katında eczane, üst katlarında ise üç daire bulunan Arslan Apartmanı henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, arama kurtarma, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.
Binada yalnızca Bilir ailesinin bulunduğu tespit edildi. Yapılan arama-kurtarma çalışmaları sonucunda, Muhammed Emir Bilir (12) ve Hayrunnisa Bilir (14)’in cansız bedenlerine sabah saatlerinde ulaşıldı. Ailenin büyük kızı Dilara Bilir (18) enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Çalışmaların 19. saatinde baba Levent Bilir (44) ve anne Emine Bilir (37) de yaşamını yitirmiş halde bulundu.
Kaynak: İHA