anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Gülistan Doku için özel harekattan karada arama çalışması

Tunceli'de, 5 Ocak'tan bu yana haber alınamayan ve bulunması için su altı ile su yüzeyinde arama yapılan üniversite öğrencisi Gülistan Doku (21) için bugün polis özel harekat ekiplerinin katılımıyla karadan da arama çalışması başlatıldı.
 Tarih: 11-08-2020 15:26:01
Gülistan Doku için özel harekattan karada arama çalışması

 

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'dan, 5 Ocak sabahı kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra haber alınamadı. Diyarbakır'da yaşayan Doku ailesi, kızları kaybolduğu gün Tunceli'ye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Ailenin ihbarı üzerine arama çalışmaları başlatıldı. Yapılan araştırmalar sonucu Doku'nun cep telefonunun en son Uzunçayır Baraj gölü üzerindeki Sarısaltuk Viyadüğü'nde sinyal verdiği belirlendi. Viyadük üzerinden geçen aracın kamerasına da yansıyan Doku'nun son görüldüğü bölgede yoğunlaştırılan arama çalışmalarına rağmen sonuca ulaşılamadı. Bunun üzerine ekipler, su altı aramalarını 6 Temmuz'da sonlandırırken, su yüzeyinde ve kıyıdaki çalışmalar sürdürüldü. Ailesinin talebi üzerine İçişleri Bakanlığınca Gülistan'ın son görüldüğü bölgede Uzunçayır Baraj Gölü'ndeki suyun tahliyesine karar verildi. Barajda su tahliyesi sürdürülürken, daha önce ara verilen su altı arama çalışmalarına 6 Ağustos günü tekrar başlandı. 

70 KİŞİLİK EKİP, ARAMALARA DEVAM ETTİ

Gülistan Doku için başlatılan arama çalışmalarının 220'nci gününde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki Su Altı Arama Kurtarma (SAK) Timi, 3 su altı robot kamerayla (ROV) Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı 4 Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekibi ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı 4 su altı arama kurtarma ekibi ile 7 ilden gelen AFAD ekiplerinden oluşan toplam 70 kişilik ekip, su altında ve su yüzeyinde arama çalışmaları gerçekleştiriyor. 

KARADAN DA ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Uzunçayır Baraj Gölü'nde ekiplerin arama çalışması sürerken, uzun aradan sonra karadan da çalışmalar başlatıldı. Uzunçayır Baraj Gölü bölgesinde bulunan merkeze bağlı Köklüce, Beydamı, Çanakçı köyleri ile Aktuluk Mahallesi sınırlarında polis özel harekat ekipleri, arama çalışmasına başladı. Dronla yapılan arama çalışmalarının gün boyu devam edeceği belirtildi.

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI