İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’daki yerleşim politikalarına karşı Fransa, İngiltere ve Kanada’nın da aralarında bulunduğu 12 ülke ortak adım attı. Ülkeler, yasa dışı İsrail yerleşimlerinden gelen ürünlerin ticaretine ulusal yasaklar uygulayacaklarını açıkladı.
12 ÜLKEDEN ORTAK ADIM
İsrail’in Batı Şeria’daki yerleşim politikalarına yönelik tepkiler sürerken, 12 ülke ticaret alanında yeni bir karar aldı. Fransa, İngiltere ve Kanada’nın da aralarında bulunduğu ülkeler, yasa dışı İsrail yerleşimlerinden gelen ürünlerin ticaretine yönelik ulusal yasaklar uygulayacaklarını duyurdu.
YASA DIŞI YERLEŞİMLERDEN GELEN ÜRÜNLER HEDEFTE
Alınan karar kapsamında, işgal altındaki Batı Şeria’daki yasa dışı İsrail yerleşimlerinden gelen ürünlerin ticaretinin engellenmesi hedefleniyor. Söz konusu adım, İsrail’in yerleşim politikalarına karşı 12 ülkenin ortak tutumu olarak öne çıktı.